1.274
33

Voorzitter Humanistisch Verbond

Boris van der Ham is de voorzitter van het Humanistisch verbond. Eerder was hij tien jaar lang Tweede Kamerlid voor D66. Hij studeerde geschiedenis in Amsterdam en doorliep de Toneelacademie in Maastricht. Vanaf zijn vijftiende werd hij politiek actief bij de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66, waar hij tussen 1998 en 2000 landelijke voorzitter van was. Hij was acteur bij verschillende toneelgezelschappen, werkte voor de Europese fractie in Brussel en de Tweede Kamerfractie in Den Haag. In 2002 werd hij gekozen tot Kamerlid en in 2006 met voorkeurstemmen herkozen. Hij voert onder meer het woord over economische zaken, onderwijs, vrijheden en milieu. In 2007 werd Van der Ham uitgeroepen tot internetpoliticus van het jaar. Boris' stukken schrijft hij op persoonlijke titel.

Kopenhagen is mislukt

Organisatie van dit soort toppen moet anders, Europa had voortouw moeten nemen

D66-Tweede kamerlid Boris van der Ham was de afgelopen dagen bij de klimaattop in Kopenhagen. Hij hield daar een videoblog bij. Ter afsluiting van de top staat hij stil bij de uitkomst.


De uitkomst van Kopenhagen is teleurstellend. Eigenlijk is de klimaattop mislukt. Geen harde, afrekenbare doelen voor het verminderen van CO2. In deze videoblog ga ik in op de vraag waarom de top mislukt is, wat Europa beter had moeten doen en op de vraag: “Wat nu?”

Zie alle Kopenhaagse videoblogs van Boris van der Ham bij Pauw & Witteman.


Laatste publicatie van Boris van der Ham

  • Nieuwe Vrijdenkers (met Rachid Benhammou)

    12 voormalige moslims vertellen hun verhaal

    2018


Geef een reactie

Laatste reacties (33)