1.375
9

Tweede Kamerlid D66

Wassila Hachchi (Rotterdam, 1980) is Tweede Kamerlid voor D66. Ze voert het woord over Defensie, de Nederlandse Antillen en Arubaanse Zaken (NAAZ).
Hachchi heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar afstuderen is ze gaan werken bij de Koninklijke Marine als officier logistieke dienst. Na 4 jaar maakte ze de overstap naar het Ministerie van Economische Zaken. Daar werd ze uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2007. Vanaf 2009 werkte ze bij het Ministerie van Defensie als controller en beleidsadviseur.

Krijgen mooie politici meer stemmen?

Sigmund Graff zei: Charme wordt beetje bij beetje ontdekt. Schoonheid valt met de deur in huis.

Vandaag heeft Veronica Magazine een verkiezingscampagne gestart voor haar abonnees: stem sexy. Een achttal (potentiële) politici, waaronder ikzelf, is geïnterviewd en hierbij is een coverfoto gemaakt. Abonnees stemmen wie zij op de cover willen hebben. Aangezien het blad met het interview, lees: de inhoud van de politici, later uitkomt lijkt het stemmen nu te gaan om uiterlijk. De schoonheid valt dus letterlijk op de deurmat in huis.

Sommige mensen hebben al een politieke voorkeur, dus ik neem aan dat zij automatisch voor de partij stemmen en niet zo zeer om de coverfoto. Ook zijn er vast mensen die de moeite nemen om de politici op z’n minst te googlen alvorens hun stem uit te brengen. En er is vast een groep abonnees die toch echt stemt op basis van het plaatje. Ik zou zeggen wat maakt het uit. Voor mij is het al winst dat ik mensen bereik en nieuwsgierig maak naar Wassila als volksvertegenwoordiger.

De stelling dat mooie politici meer stemmen krijgen, daar ben ik het niet mee eens. Als volksvertegenwoordiger kun je niet glimlachen en je mond houden. Vroeg of laat gaat het om wat er uit je mond komt, de inhoud. Wel geloof ik dat de combinatie van inhoud, een open uitstraling, charisma en authenticiteit een succesformule is.

Het eerste wat mensen zien is je verpakking, pas later leren ze je van binnen kennen. Wie ik ben, waar ik voor sta, waarom ik een geschikte volksvertegenwoordiger ben, als ik dat mag omvatten als mijn charme in de woorden van Graff: mijn charme ontdek je beetje bij beetje.

Geef een reactie

Laatste reacties (9)