2.071
120

Voormalig Tweede Kamerlid SP

Harry van Bommel (1962) was tot 2017 tweedekamerlid voor de SP. Sinds 1986 is hij lid van de partij. In 1990 werd hij voor de SP lid van de deelraad Amsterdam Oost en voorzitter van de afdeling Amsterdam Oost. In 1994 werd Van Bommel het eerste SP-gemeenteraadslid in Amsterdam. Sinds de entree van de SP in de Tweede Kamer is Van Bommel beleidsmedewerker Onderwijs en Defensie voor de nieuwe fractie. Hij werkte onder andere mee aan het spraakmakende rapport over (het gebrek aan) kansen voor jongeren "Alles Kids?".

Van Bommel studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam (afgestudeerd in 1994) en doceerde hij enkele jaren Nederlands en Engels op een MBO-school.

Kruistocht tegen tradities

Oude tradities liggen onder vuur in ons land; de afgelopen dagen stelde een VVD-wethouder ook al voor om Tweede Kerstdag af te schaffen

Ook dit jaar zet GroenLinks de kruistocht tegen het vuurwerk voort. Onder aanvoering van de fractievoorzitters van deze partij in Den Haag en Rotterdam is er een internetmeldpunt voor vuurwerkoverlast ingesteld. Uiteindelijk wil GroenLinks dat het particulieren wordt verboden om vuurwerk af te steken. Dat mag volgens het verkiezingsprogramma alleen nog bij professionele vuurwerkshows.

Zowel in de Tweede Kamer als in het land is daar onvoldoende steun voor. Het lijkt me ook wat overdreven. Vuurwerk aan banden leggen om overlast te voorkomen is prima, maar dat gebeurt al. Illegaal vuurwerk tegengaan omdat dit levensgevaarlijk is, is broodnodig. Dit kan vast wel wat intensiever. Oude tradities liggen onder vuur in ons land; de afgelopen dagen stelde een VVD-wethouder voor om Tweede Kerstdag af te schaffen. Zo’n vaart zal het gelukkig niet lopen. Mijn vuurwerkpakket is reeds besteld en wel met vuurwerkbril, want nog steeds geldt: je bent een rund als je met vuurwerk stunt.

Volg Harry van Bommel ook op Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (120)