7.278
109

Historicus

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij schreef onder meer The Low Sky: understanding the Dutch', Nederland: de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, Een bijzonder land, het grote verhaal van de Vaderlandse geschiedenis, Onze Premiers en Schep Vreugde in het Leven, Levenslessen uit de grote depressie. Op elke laatste zondag van de maand is hij om elf uur in de ochtend te horen als boekbespreker in het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.

Laat je niets wijsmaken: dat met die truck in Eindhoven was een terreurdaad

Het erge is natuurlijk niet zozeer dit incident. Het erge is dat blijkt hoe de elite steeds meer greep krijgt op de sites die je tot nog toe kon vertrouwen. Zo langzamerhand heb je alleen nog maar je eigen gezonde verstand om op af te gaan. Het lijkt wel of de mensen gek geworden zijn. Behalve jij dan natuurlijk.

Dankzij  optreden van de marechaussee is in Eindhoven wellicht een Nederlands Nice of Berlijn voorkomen. De trotse dragers van het witte koord op hun uniform haalden een potentiele terrorist van de weg die in een gestolen legertruck door de stad reed. De zaak is vergelijkbaar met die van de automobilist in Amsterdam, die bij het Centraal Station op mensen inreed en later voorgaf dat hij als diabeet buiten bewustzijn was geraakt. Niettemin is deze man inmiddels op vrije voeten gesteld.

cc-foto: davidd

Wie zijn ogen open houdt en derhalve de islamitische vloedgolf ziet naderen, weet wel beter. Hier heeft een sympathisant met IS zich listig uit de problemen geluld en de slappe politie in dit land was – aangestuurd als zij is door de elite – maar al te bereid om naar die leugens te luisteren. Gelukkig – dacht je – zijn er nog onverschrokken nieuwssites als GeenStijl die dan de relevante vragen blijven stellen.

Daarom hield je nog een sprankje hoop. Die is echter door de affaire met de Eindhovense autoterrorist de bodem ingeslagen. Sites die je kon vertrouwen, zoals Tpo.nl of de Dagelijkse Standaard proberen het publiek van de kern af te houden. Ze leggen in hun “berichtgeving” de nadruk op het gemak waarmee de dader het kazerneterrein kon opkomen nadat hij eerst de uitrusting had gestolen van een soldaat die op oefening was. Over de achtergrond van de dader praten zij net als de MSM heen: het was een “verwarde witte man”.

Verward, wit. Dat haalt je de koekoek. Onze vriendelijke automobilist zal ook wel de indruk hebben gewekt dat hij christen was of humanist of zo. Dan ziet de gemiddelde diender in het lichtgetinte meteen het blank en niet het zwart. Dan komen de uitingen van de betrokkene ineens niet over als consequente haat maar als warrig gepraat.

Wel eens van taqquia gehoord, geuniformeerde vrienden? De plicht van elke moslim om de kufar te beliegen? Nee, dat was geen verwarde witte man op die truck. Dat was een doorgetrainde moslim, misschien wel een Syrieganger, die zich een onschuldige identiteit had aangemeten om een legertruck te stelen. Moet jij eens op een achternamiddag proberen: een militair toegangspasje stelen en er in een legertruck vandoor gaan. Hij zal nu wel ergens in een luxe gekkenhuis nieuwe plannen liggen beramen, onze zo verwarde witte man. Het wordt hem ook gemakkelijk gemaakt: wie met een joods-christelijke-humanistische dekmantel geweld tegen het publiek gebruikt of daarmee dreigt, die wordt meteen en kritiekloos als “verward” gedefinieerd.

Het erge is natuurlijk niet zozeer dit incident. Het erge is dat blijkt hoe de elite steeds meer greep krijgt op de sites die je tot nog toe kon vertrouwen. Zo langzamerhand heb je alleen nog maar je eigen gezonde verstand om op af te gaan. Het lijkt wel of de mensen gek geworden zijn. Behalve jij dan natuurlijk.


Laatste publicatie van Han van der Horst

  • Zwarte Jaren

    Nederland in de Tweede Wereldoorlog

    2020


Geef een reactie

Laatste reacties (109)