663
64

Tweede Kamerlid GroenLinks

Na een studie internationaal recht in Amsterdam, vertrekt Van Tongeren naar Australië. Daar is ze directeur van organisaties voor daklozen, vluchtelingen en mishandelde vrouwen. Ook is ze oprichter en directeur van een centrum voor vreedzame conflictbemiddeling. Terug in Nederland werkt Van Tongeren bij de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam en is ze directeur van een vrouwenopvang en een vestiging van de Sociale Dienst. Sinds 2003 is Liesbeth van Tongeren directeur van Greenpeace Nederland. Naast haar werk bij Greenpeace is ze bestuurslid van Women on Top en van een onderneming in duurzaam vastgoed. Ze werd in 2010 voor GroenLinks in de Tweede Kamer gekozen.

Landelijke manifestatie tegen kernenergie op 16 april

Het kabinet Rutte wil nieuwe kerncentrales in Nederland bouwen. Een slecht idee, want kernenergie past niet in een schone toekomst

We kunnen veel beter investeren in zon en wind. Dat is schoon, levert banen op en maakt ons minder afhankelijk van instabiele regio’s voor de import van olie en uranium. Een brede coalitie van milieuorganisaties en politieke partijen heeft daarom de handen ineengeslagen en organiseert op 16 april een landelijke manifestatie tegen kernenergie.

Kom op die dag tussen 13 en 16 uur naar de Dam in Amsterdam, om te laten zien dat je schoon genoeg hebt van kernenergie. Je leest meer over de manifestatie op de website van GroenLinks

Ook vóór 16 april kun je al laten zien dat je schoon genoeg hebt van kernenergie, want de milieuorganisaties zijn een petitie gestart. Je kunt hier tekenen tegen kernenergie en voor een schone toekomst.

GroenLinks doet er in de Tweede Kamer alles aan om de bouw van nieuwe kerncentrales tegen te houden. Wij willen geen onnodige veiligheidsrisico’s nemen en we willen toekomstige generaties niet opzadelen met giftig, radioactief afval. In plaats daarvan willen we nu de omslag naar schone energie maken.

Om een meerderheid tegen kernenergie en voor schone energie te realiseren, hebben we maatschappelijke druk nodig. CDA, VVD en PVV moeten weten dat Nederland niet zit te wachten op nieuwe kerncentrales. Laat daarom van je horen. Laat horen dat je schoon genoeg hebt van kernenergie.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)