5.126
73

Filosoof

Mihai Martoiu Ticu is in Utrecht afgestudeerd in de wijsbegeerte en internationaal recht. Hij is op 7 februari 1968 in Roemenië geboren en is sinds 1990 in Nederland.

Leon de Winter wil genocide plegen

Het is niet zo moeilijk om een samenzweringstheorie uit je mouw te schudden

Ik ben dol op samenzweringstheorieën. Dus ik genoot maximaal van De Winter’s stukje in De Dagelijkse Standaard. Zijn stelling: de klimaatparanoia is een linkse samenzwering om kapitalisme door de achterdeur te vernielen. Briljant – waarom heb ik daar niet aan gedacht? Het inspireerde me om mijn eigen samenzweringstheorie te bedenken:

Stelling: Leon de Winter wil genocide plegen.

Premisse 1: Er komt schaarste.
Het Pentagon heeft in een onderzoek geconcludeerd dat de klimaatsverandering binnen twintig jaar tot een globale catastrofe kan leiden, met miljoenen doden in oorlogen en natuurrampen. De grote Europese steden verdwijnen onder water en er heerst een Siberisch klimaat. Grote werelddelen zullen onleefbaar zijn: verdronken, veranderd in hete woestijn, of te koud voor leven. Het Pentagon voorspelt anarchie en oorlogen op wereldschaal. En overal asielzoekers. Bah.

Volgens het World Wildlife Fund zullen we binnen vijftig jaar twee nieuwe planeten moeten koloniseren, als we in hetzelfde tempo blijven consumeren. De grondstoffen zullen in 2050 op zijn.

De bevolking groeit en de consumptie in nieuwe opkomende machten stijgt. China, India en Brazilië hebben samen al een paar miljard mensen en als ze allemaal zoals een Amerikaan consumeren, dan is alles binnen een mum op. 

Olie is één van de belangrijkste grondstoffen voor alles: van asfalt, via kunststoffen tot medicijnen. Neem de olie weg en we zitten in een zandbak met een paar verroeste ijzers om ons heen.

We zullen vechten om de resterende olie, water, landbouwgrond en andere bronnen. China, de oliestaten, de VS en Europa zijn al begonnen met de massale inkoop van landbouwgrond in Afrika, maar Europa en de VS lopen achter. De VS plannen nieuwe militaire kampen in Afrika te bouwen.

Premisse 2: De VS bereiden zich voor op een wereldoorlog.
De Amerikanen bewapenen zich voortdurend. In 2012 hebben ze al tussen $1030 en $1415 miljard aan defensie uitgegeven, veel meer dan de rest van de wereld bij elkaar, zelfs al is de koude oorlog allang voorbij. Ze moderniseren de kernwapens, bouwen steeds meer drones, willen soldaten met robots vervangen en wapens op satellieten plaatsen om iedereen te kunnen doden, op elk moment. Ze spioneren steeds meer en verzamelen informatie over alles en iedereen. Zie ook het neocon document “Rebuilding America’s Defenses”.

Premisse 3: Conservatieven maken propaganda tegen moslims en tegen recht.
De conservatieven bereiden ons mentaal voor op de totale oorlog. Ze zaaien haat tegen moslims, steeds meer en grover, vooral onder het mom van ‘benoemen’, ‘religiekritiek’, ‘vrijheid van meningsuiting’, bevrijding van het ‘multikul dogma’.

Maar ook vallen ze volkenrecht en mensenrechten aan. Lees bijvoorbeeld Thierry Baudet’s boek, waarin hij bepleit dat Irakezen Groot-Brittannië niet bij Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) voor mensenrechtenschendingen in Irak zouden moeten kunnen aanklagen. Hij vindt het prima om moslims te deporteren om hen te martelen. Hij vindt het Internationaal Strafhof maar niks, want we kunnen geen misdaden meer plegen. Hij wil dat internationale gerechtshoven ons tot niets kunnen binden – en vooral dat ze ons niet van oorlogen kunnen weerhouden. Zie ook Wilders’ aanval op het EHRM en de poging van de VVD om de grondwet te veranderen, zodat volkenrecht geen directe werking meer in Nederland heeft.

Conclusie: Leon de Winter en de conservatieven willen genocide plegen.
Genocide is de makkelijkste oplossing voor de opkomende overbevolking, klimaatverandering en schaarste van overlevingsmiddelen. De conservatieven willen grote delen van de wereldbevolking uitroeien. Het water, grondstoffen en landbouwgrond blijven dan voor hen over. Daling van de wereldbevolking resulteert in minder afval, vervuiling en klimaatverandering.

En als Europa en de VS onbewoonbaar worden dan kunnen conservatieven ook nieuwe lebensraum in andere delen van de wereld kiezen, waar het klimaat leefbaar blijft en de grond nog vruchtbaar. Bovendien kan De Winter ook lebensraum voor Israël scheppen, zonder anticonceptie in het Palestijnse water te doen.

Dit verklaart waarom de conservatieven zoveel haat tegen moslims en allochtonen zaaien. Ten eerste, als ze nu de 3,1 miljoen allochtonen in Nederland uitroeien, dan is er minder consumptie en Nederland heeft minder overlevingsmiddelen nodig.

Ten tweede, de wereldoorlog zal beginnen met het uitroeien van moslims in de olielanden. Henry Kissinger bepleitte het al in 1975 in een op-ed in het blad Harpers. De titel zegt het al: “Seizing Arab oil”. Wesley Clark vertelde over een neoconservatief plan om zeven landen in vijf jaar aan te vallen: Irak, Iran, Syrië, Libië, Somalië, Sudan en Libanon. Maar de moslims in Europa en Amerika zullen zich verzetten, desnoods bewapend, dus conservatieven willen de moslims in het Westen snel uitroeien.

Progressieven – die moraliteit in hun ziel hebben – zullen moslims bijstaan, dus men moet progressieven ook uitroeien. Dan is er ook extra lebensraum. Men moet dus haat zaaien tegen alles wat links en moreel is – tegen elk recht, rechtspraak, mensenrecht en gerechtigheid. Of zoals de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken George Kennan in een intern geheim document schreef:

“We will have to dispense with all sentimentality and day dreaming and our attention will have to be concentrated everywhere on our immediate national objectives. We should cease to talk about vague and unrealistic objectives such as human rights, the raising of living standards and democratisation. The day is not far off when we will have to deal in straight power concepts. The less we are hampered by idealistic slogans the better.”

Zie hoe makkelijk het is om een samenzweringstheorie uit je mouw te schudden? Je snapt dat dit een parodie is. Maar dan 100% waar.

Hier het stuk van Leon de Winter waar Mihai Martoiu Ticu op reageert.

Geef een reactie

Laatste reacties (73)