1.242
79

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Lobbyisten runnen Nederland

Laten we eens ophouden deze belangenbehartigers als deskundigen te behandelen

In de Volkskrant staat een interview met mijnheer Bernhard Wientjes, volgens sommigen de machtigste Nederlander. Hij is een lobbyist. Die zijn principieel principeloos en het interview is een schitterend voorbeeld van de manier waarop de belangenbehartigers de regering in de greep hebben.

Natuurlijk heeft Wientjes geen moeite met Wilders zolang de regering de subsidies en voordeel-regelingen voor ondernemingen maar in stand laat. Hij waarschuwde ooit voor Wilders, nu ligt hij met de pootjes omhoog, kirrend voor de regering die hem alles geeft wat hij wil en niets van hem verlangt.

Het zou stuitend zijn als het niet zo voorspelbaar was. Laten we eens ophouden deze belangenbehartigers als deskundigen te behandelen. Het zijn lobbyisten en we vergeten dat nogal eens in onze corporatieve economie.

In de eerste kamer zitten straks twee lobbyisten als fractieleider, de gemummificeerde Brinkman en Hermans (het is geen toeval dat ze grossieren in bijbaantjes). Van Boxtel werkt bij de verzekeraars. Ons SER-systeem mag op zijn laatste benen lopen, dat zou je in de politiek niet merken.

Dit artikel is eerder verschenen op het weblog van Frans Verhagen Amerika.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (79)