Laatste update 21:27
1.997
45

Burgemeester van Arnhem

Ahmed Marcouch was tot 2017 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij volgde het Individueel Technisch Onderwijs (ITO) en de mts. Na de middelbare school werkte hij tien jaar bij de Amsterdamse politie, waarvan de laatste vijf jaar als brigadier. Hij had een baan als leraar maatschappijleer aan het ROC en was procesmanager jeugdbeleid van de Gemeente Amsterdam. In april 2006 werd hij stadsdeelvoorzitter van Slotervaart. In maart 2010 werd hij met twaalfduizend voorkeur stemmen gekozen in de gemeenteraad. Toen hij op 17 juni bovendien gekozen werd als Tweede Kamerlid, moest hij op 8 september 2010 zijn zetel in de gemeenteraad opgeven.
Op 1 september 2017 werd Ahmed Marcouch geïnstalleerd als burgemeester van Arnhem.

Maak een vuist tegen geweld tegen vrouwen

We steken onze meisjes, vrouwen en onszelf een hart onder de riem door onze gebouwen, fonteinen en bruggen oranje te verlichten.

Vanavond gaan we collectief naast onze vrouwen en dochters staan om een vuist te maken tegen seksuele intimidatie en geweld tegen vrouwen. Dat doen we door onze gebouwen oranje te kleuren.

 Ik denk aan onze vrouwen en dochters voor wie hun eigen huis een plek des onheils is. En ik denk ook aan de vrouwen die onze straten en pleinen vermijden, omdat ze daar het risico lopen intimiderend toegesist, achterna gelopen, uitgescholden en zelfs betast te worden. Helaas komt dat nog steeds veel te vaak voor.

We moeten dit met elkaar stoppen. Seksuele intimidatie wordt strafbaar dankzij Lodewijk Asscher en Madeleine van Toorenburg die in de Tweede Kamer mijn wetsvoorstel van destijds tot leven brengen.

Ook in Arnhem gebeurt het te vaak en echt niet alleen in het uitgaansgebied. De hotspots moeten we in beeld krijgen en uitlichten. We steken onze meisjes, vrouwen en onszelf een hart onder de riem door onze gebouwen, fonteinen en bruggen oranje te verlichten. Vandaag geeft de wethouder het startsein en we zien het elke avond, vanaf de Internationale Dag van de Rechten voor Vrouwen vandaag tot de Internationale Dag van de Rechten van de Mens op 10 december.

Geef een reactie

Laatste reacties (45)