844
2

Chemisch technoloog, ondernemer

Ricus van der Kwast is chemisch technoloog en ondernemer en schrijft in zijn vrije tijd. Hij is geboren in Amsterdam, maar woont tegenwoordig in België. Hij is initiator van the-corona-diaries.com, een internationaal platform voor achtergrondinformatie over de coronapandemie

Machtsspel

Over 'high praise' uit onverwachtse hoek

Robert Harris biedt heerlijk leesvoer voor vakanties. De Romeinse ruïnes die ik dit jaar bezoek komen tot leven dankzij de Cicero-trilogie. Omgekeerd ook trouwens.

Voordat ik aan Lustrum, het tweede deel, begin, sta ik even stil bij de flapteksten. Aan accolades geen gebrek bij een auteur als Harris: zijn boeken zijn bestsellers en verschenen in meer dan dertig talen.

Eén commentaar springt eruit.

Harris’s greatest triumph is perhaps in the evocation of Roman politics, the constant bending of ancient principles before the realities of power (….). I would take my hat off to Harris, if I hadn’t already dashed it to the ground in jealous awe.

Bij alle bewondering proef je bij de recensent vooral een diepgewortelde afkeer van perfide machtsspelletjes. Ik knik driftig instemmend.

De schrijver van die recensie? Ene Boris Johnson.

Geef een reactie

Laatste reacties (2)