3.794
20

Journalist, schrijver

Maria Genova is journalist en schrijver. Met haar debuutroman 'Communisme, sex en leugens' over het leven van gewone mensen achter het IJzeren Gordijn won ze de Looier Debutanten Prijs. Haar nieuwste boek is 'Man is stoer, vrouw is hoer' en gaat over de wereld van prostitutie, loverboys en vrouwenhandel.

Mag Henk zich uitleven op vrouwen met pittige kapsels?

Ik ben blij dat ik geen kort en 'lekker pittig' kapsel heb

Wie is Henk? Ik kende hem nog niet, maar hij schijnt heel geliefd te zijn op Facebook.

Zijn pagina over vrouwen met pittige kapsels heeft meer dan 13.000 ‘likes’. De vraag is of de meeste mensen weten dat hij veel foto’s van vrouwen van Facebook plukt en verhaaltjes over ze verzint. Soms verhaaltjes waar ze niet van gediend zijn, bijvoorbeeld over een alcoholistisch verleden. Of iets met seks en drugs.

Ik gooide het in de groep op Twitter. De reacties waren verdeeld. Sommige mannen vonden het ‘humor’, terwijl de meeste vrouwen het griezelig vonden. En er waren ook diverse reacties in de trant van ‘nog een reden om geen profiel te hebben op Facebook’.

Dit kan inderdaad een goede reden zijn, want volgens de voorwaarden van Facebook mag die man je foto’s gewoon gebruiken. Daar heb je zelf toestemming voor gegeven in de kleine lettertjes die je meestal niet leest. De teksten die hij bij de foto’s verzint, zijn wat mij betreft een stap te ver. Humor ten koste van anderen, heet dat niet gewoon (cyber-)pesten?

Zelf ziet Henk er allerminst fashionable uit, maar dat is dan weer leuk. Wat minder leuk is, is dat hij ook zijn eigen profiel gejat heeft. De wetenschapper van wie de foto is, weet waarschijnlijk niet eens dat hij een voorliefde heeft voor vrouwen met kort haar.

Humor of goedkoop leedvermaak, ik laat het aan de lezer over. Ik ben blij dat ik geen kort en ‘lekker pittig’ kapsel heb, want zo heb ik geen schijn van kans om op de goedbekeken blog van Henk te komen. Het gekke is dat mensen op diverse forums elkaar in de haren vliegen over wat beter is: lang of kort haar. Over de privacy van de mensen die niet eens weten dat iemand hun foto gebruikt met een sappig verzonnen verhaaltje erbij, zijn er aanzienlijk minder reacties. Henk is de lachende derde. 

Volg Maria ook op Twitter

Het nieuwste boek van Maria Genova is Het Duivelskind dat ze samen met Angel van der Vecht schreef

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (20)