Laatste update 15:08
1.095
6

Muzikant, schrijver, componist

Erwin Angad-Gaur (1970) studeerde Kunst en Cultuurwetenschappen in Rotterdam en is schrijver, muzikant en componist. In 2017 verscheen onder het half-pseudoniem Erwin Gaur zijn debuutroman ‘Gardi’.
(Foto gemaakt door Sebastian Beijersbergen)

Memogate

De teflon-premier zal opnieuw de dans ontspringen

De memo’s zijn terecht. Sneller dan de bonnetjes van Teeven. Sneller dan de leugens van Zijlstra of van de crematiekoning kwamen zij boven drijven. Allen VVD’ers, maar dat doet er niet toe.

RutteDe leugen regeert. Dat Rutte deze keer wel erg ongeloofwaardig weg zal komen met zijn traditionele onoplettendheid, staat vast. Te veel collega’s hebben ook gelogen. Seegers, Buma en Pechtold. Niets verbroedert sterker dan samen zondigen. De kansen dat het kabinet de rit uit zal zitten stijgen met de dag.

D66 dat zich ooit druk maakte over democratisering, over openheid en transparantie, over het gevaar van achterkamertjes en fractiediscipline zal zijn leider niet laten vallen. ‘Er zit nog statiegeld op’, zou Wim Kan koeltjes constateren. Hetzelfde geldt voor Seegers en voor Buma.

En voor onze premier, die de visie al jaren terug tot Olifant verklaarde. Een al te exotisch dier. ‘Doe es effe normaal joh.’ Die zijn vrienden de afgelopen jaren af zag druipen, maar dus ook deze keer zelf de dans ontspringen zal. Omdat zijn partners niet met hem mee zullen willen springen. Omdat handigheid nuttiger is dan principes. Teflon langer meegaat dan ouderwets textiel.

Het meest interessant wordt het optreden van de SGP evengoed, stille steunpilaar in Eerste en Tweede Kamer, met wie Rutte nog dit weekend opzichtig wederzijdse liefdesverklaringen uitwisselde. Zullen Van der Staaij en zijn broeders, ooit bekend als staatkundig geweten, het vertrouwen in hem durven op te zeggen?

Zullen zij met Asscher, die nog een jaar geleden alle vergeetachtigheden van deze premier deelde, maar dat op zijn beurt – uit gewoonte misschien – al snel vergat, volgen in de onvermijdelijke motie van wantrouwen?

Linksom of rechtsom, ook memogate zal een voetnoot in onze parlementaire geschiedenis worden. Het publiek, de parlementaire pers daargelaten, is nauwelijks nog geïnteresseerd. Koningsdag komt eraan. Partijgenoot Gordon zal binnenkort ook de opgenomen telefoongesprekken met zijn ex openbaar maken. Misschien dat Dotan hem bij het verspreiden helpen kan. De wereld draait door. De VOC- mentaliteit, weet u wel. De leugen regeert. Er is niets nieuws onder de zon. En ook de volgende verkiezingen wordt de VVD opnieuw de grootste partij.


Laatste publicatie van Erwin Angad-Gaur

  • Gardi

    Een korte roman over obsessie, over liefde en de impact van terreur

    Februari 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (6)