4.695
44

Enthousiasmeur

Van nature Enthousiasmeur. Maakt mensen enthousiast over zichzelf, de organisatie waar ze voor werken en voor nieuwe ideeën. Maar kan het niet laten om af en toe ook kritisch zijn stem te laten horen.

Minister Blok, kom eens langs in mijn buurt

Die prachtige plek waar je halal vlees vindt, naast de Chinees gemarineerde kippenpootjes, de Turkse merquez worstjes en speciaal voor u de aloude verse 'Hollandse' worst

cc-foto: sbertaux51; Markthal in Rotterdam

Beste minister Blok,

Mijn hemel wat heeft u de afgelopen dagen veel te verduren gehad na uw uitspraken over Suriname en uw ongeloof in de multiculturele samenleving.

U en ik zullen nooit vrienden worden en uw uitspraken zijn …. nou ja laat ik het netjes houden, maar ieder mens verdient een tweede kans. Of even rust in een storm.

Ik nodig u daarom uit om samen met mij volgende week vrijdag er even tussenuit te knijpen. Dan bezoeken we de Katholieke kerk aan de Kruiskade waar de deur altijd open staat. Ik zal de pastoor inlichten dat u waarschijnlijk wat behoefte voelt uw hart te luchten en kunnen we, op het einde van de vrijdag, een moment van reflectie inbouwen met de imam, een predikant en een rabbi (die wel vaker samen optreden in Rotterdam).

Als uw gemoed dan wat rustiger is, halen we vlees bij Slagerij Schell. Die prachtige plek waar je halal vlees vindt, naast de Chinees gemarineerde kippenpootjes, de Turkse merquez worstjes en speciaal voor u de aloude verse ‘Hollandse’ worst. Als we daar dan toch zijn. In het park doen we meteen een lesje Tai Chi mee met onze Chinese Rotterdammers. Dan kunnen we samen bij het standbeeld van de Reus van Rotterdam eens kijken hoe het voelt om in een samenleving alleen te staan. Hoe het voelt als grote groepen mensen je in een hoek zetten. Een mooie plek me dunkt.

Dan vind ik het toch echt tijd voor een serieus biertje op het terras van Holy Smoke. Ik denk dat ik Aboutaleb wel zo ver krijg om zijn visie en mening te geven over hoe we in Rotterdam samenleven. Hij drinkt geen bier, maar hij vindt het prima als wij dat wel doen, als hij zijn munttheetje drinkt. Dan duiken we echt even het Rotterdamse leven in. Nootjes halen bij mijn Marokkaanse vriend aan de Middellandstraat, nog een biertje doen bij het Westerpaviljoen waar echt iedereen samenkomt. We halen bij mijn Italiaanse vriend bij La Zia Maria de heerlijkste Italiaanse producten voor later en mogen misschien wel even een stukje lasagne proeven?!

Wat we met het vlees en de Italiaanse producten doen? Met dit heerlijke weer duiken we het Roel Langerakpark in om samen met letterlijk honderden kleurtjes, geloven, mannen, vrouwen, korte rokjes en hoofddoekjes te barbecuen. Ik denk dat het een verademing is voor u te zien dat we met wat vlees een sixpack bier en wat Italiaans eten echt wel ergens mogen aanschuiven.

Hopelijk bent u daarna meer dan voldoende opgeladen om een paar hele, hele serieuze vragen te beantwoorden in de Kamer. Want hoe ik u uw rust ook gun, mensen zoals u #blok ik het liefst uit de politiek.

Geef een reactie

Laatste reacties (44)