2.428
19

Columnist

Ik ben geboren op 10 mei 1966 in een kleine plaats ten noordwesten van de stad Kerman (Iran) in een gezin van 7 kinderen. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in dat dorp. Op mijn achttiende verliet ik mijn dorp om in een grote stad (Shiraz), 800 km verder, te gaan studeren. Tijdens mijn studie (sociologie) kwam ik in verzet tegen de islamitische regering en dat resulteerde in mijn gevangenisschap voor een korte periode en vervolgens langdurige onderdrukking en achtervolging. In 1993 kwam ik naar Nederland. In Nederland studeerde ik af in Algemene Sociale Wetenschappen aan de universiteit van Utrecht. Tijdens mijn studie en daarna heb ik in verschillende functies (docente, rijinstructrice, onderzoekster en beleidsmedewerkster) gewerkt.
Ik ben politiek zeer betrokken en heb een weblog waarin sociaal-politieke onderwerpen aan de orde stel. Zie: http://ferdowskazemi.wordpress.com

Minister Timmermans, ik wens u veel sterkte in Saoedi-Arabië

'Een hoofd of een hand minder daar maakt ons niet veel uit, zolang de olie en de handel blijft stromen'

Timmermans gaat binnenkort naar Saoedi-Arabië om Nederland te behoeden voor het verlies van miljarden euro’s. Een belangrijke missie, die hard nodig blijkt nu de economie toch niet zo hard lijkt te groeien als eerder voorspeld. We hebben geen andere keus dan aan te gaan bedelen bij de vrouwenmeppers en de hoofdenhakkers, die een groot deel van hun tijd in harems doorbrengen. Nietsnutters, die er pas na vijf maanden achter kwamen dat een gek in Nederland een kindersticker op hun vlag plakte. Debielen, die niet weten dat we in Nederland een scheiding der machten hebben, waardoor de regering de agenda van Kamerleden als Wilders niet bepaalt. Het is een hele klus om dit allemaal aan die polygame mannen uit te leggen, waarvoor veel sterkte toegewenst voor minister Timmermans. Ik hoop alleen wel dat die heetgebakerden weten dat Timmermans in Saoedi-Arabië de diplomatieke onschendbaarheid geniet, anders vrees ik dat het slecht met hem afloopt. Je weet het namelijk maar nooit met zo’n land dat al jaren op de zwarte lijst van mensenrechtenorganisaties staat, maar toch een van de grootste handelspartners van het vrije westen blijft.

Wat kan er eigenlijk gebeuren als ze Timmermans daar vasthouden? Ik geloof niet veel. Die oliesjeiks hoeven helemaal niets te weten over de diplomatieke onschendbaarheid van Timmermans. Ze weten al hoe duur hun olie is. Dat is voldoende kennis om de hele wereld om hun vingers winden.

Stenigen
Al eeuwenlang hakken ze daar hoofden en handen af, maken ze vrouwen tot seksslavinnen, sluiten ze andersdenkenden op en stenigen ze overspelige vrouwen. Maakt dat iets uit? Heeft de westerse wereld, als verdediger van de mensenrechten, ooit een stap ondernomen tegen de misdaden van die grote oliemacht? Saoedië-Arabië schendt de mensenrechten aan de lopende band en wij doen hier alsof onze neus bloedt. Een hoofd of een hand minder daar maakt ons niet veel uit, zolang de olie en de handel blijft stromen.

Het zijn bovendien religieuze geboden en tradities die ze in Saoedi-Arabië naleven. Zoals wij dat hier ook deden in de tijd dat de regels van de Bijbel nog golden. Onze voorouders hebben talloze ketters en heksen op de brandstapels gegooid en ook bij ons heeft het heel lang geduurd voordat we wisten dat het niet zo hoorde. Die oliesjeiks hebben gewoon wat tijd nodig en zolang ze die tijd rustig nemen kunnen wij blijven profiteren van hun olie. Als wij het niet doen, doen Rusland en China het. Je zou wel gek zijn om dat buitenkansje door je vingers te laten glippen.

Seksslavinnen
De wereld is maar een klein dorp, waarin je gebroederlijk kan leven als je elkaar vrij laat in de culturele details (het uithuwelijken van minderjarige meisjes, het profiteren van kinderarbeid en moderne slavernij, het doodstraffen van homoseksuele liefde). Het is tenslotte geven en nemen in dit kleine dorp.

Mocht Timmermans – ondanks alle risico’s – de reis naar Saoedi-Arabië willen wagen, heb ik nog wel een tip voor hem. Als ik hem was zou ik de Sjeiks laten weten dat Wilders hen met die actie juist een dienst bewezen heeft. Onze Geert heeft die stickers namelijk ontwikkeld voor op de mond van islamcritici en progressieve moslims, die moeite hebben met de sharia zoals die in sommige islamitische landen als Saoedi-Arabië wordt toegepast.

Haatzaaierij
Die critici willen natuurlijk niet bij het kamp van een lege huls als Wilders horen. Zij geloven in ‘constructieve’ kritiek op sommige aspecten van de islam en willen beslist niet meedoen aan de haatzaaierij van de PVV en haar omstreden Europese partners. Bovendien kunnen zij hun mond niet opendoen omdat daarop de stickers van Wilders geplakt zijn.

Een grotere gunst voor Saoedi-Arabië had niemand kunnen bedenken, behalve natuurlijk onze creatieve Wilders. Waarschijnlijk komt Timmermans dan ook niet alleen – heelhuids – thuis met een nieuw handelscontract voor Nederland, maar geven ze hem ook nog een olietanker mee, als bedankje voor Geert.


Laatste publicatie van Ferdows Kazemi

  • De ongewenste zoon

    2013


Geef een reactie

Laatste reacties (19)