2.286
46

Burgemeester van Arnhem

Ahmed Marcouch was tot 2017 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij volgde het Individueel Technisch Onderwijs (ITO) en de mts. Na de middelbare school werkte hij tien jaar bij de Amsterdamse politie, waarvan de laatste vijf jaar als brigadier. Hij had een baan als leraar maatschappijleer aan het ROC en was procesmanager jeugdbeleid van de Gemeente Amsterdam. In april 2006 werd hij stadsdeelvoorzitter van Slotervaart. In maart 2010 werd hij met twaalfduizend voorkeur stemmen gekozen in de gemeenteraad. Toen hij op 17 juni bovendien gekozen werd als Tweede Kamerlid, moest hij op 8 september 2010 zijn zetel in de gemeenteraad opgeven.
Op 1 september 2017 werd Ahmed Marcouch geïnstalleerd als burgemeester van Arnhem.

Neem stelling tegen radicalisering in actie

Eis de positie om de samenleving vooruit te kunnen helpen, samen met de bestuurders en politici, zoals moslims in België nu doen.

Doe als moslims in België: neem stelling tegen radicalisering in actie, eis positie als opvoeder; dan trek ik het in Den Haag. Beloofd!

In Brussel is iets moois gebeurd na de aanslagen in Parijs. De Belgische moslims verklaarden officieel in een akte dat zij stelling nemen tegen radicalisering en geweld. “We willen niet enkel geduld worden, maar deel uitmaken van de maatschappij”, zeggen ze.

Daarom vragen ze van de politiek welbewust erkenning voor hun positie als opvoeders, docenten, geestelijk begeleiders en liefdadigheidsbetrachters. Van moslimgeleerde Ahmed Barmakran tot voorzitter Empowering Belgian Muslims Fatima Zibouh, en van komiek Oussame Benali tot acteur Mourade Zeguendi – allemaal zeggen ze: ‘Wij komen uit vele islamitische stromingen en wetsscholen en veroordelen allemaal expliciet het gewelddadige salafisme’.

Hoera, er is een voorhoede ontstaan in België. En deze voorhoede in de moslimgemeenschap weet hoe zeer zij nodig is om de samenleving vooruit te helpen naar veiligheid, vrijheid en vrede. Nu de politiek nog! De Belgische moslims roepen de politiek op om mee te helpen: doe meer dan straffen, wees effectief bij de bestrijding van radicalisering, erken ons bestaan, help de islam institutionaliseren, stop hate speech, bestrijdt ongelijkheid en keur internationale conflicten af.

Dat kunnen wij ook, in Nederland. Ook hier is een voorhoede tot bloei gekomen. Ook hier wil de voorhoede zich bekommeren om de samenleving. Laten we doen als de Belgische moslims: neem stelling tegen radicalisering. Eis de positie om de samenleving vooruit te kunnen helpen, samen met de bestuurders en politici.

Wie start zo’n verklaring landelijk namens de Nederlandse moslims in de steden en de dorpen? Dan ga ik het aanzwengelen in Den Haag, je bent woordvoerder Integratie voor de PvdA of niet.

Beloofd!

Geef een reactie

Laatste reacties (46)