8.691
110

Schrijver en eerwraakdeskundige

Celal Altuntas (1972) is schrijver en eerwraak-specialist. Celal is geboren in Diyarbakir (Turkse Koerdistan) kwam als vluchteling op zijn twintigste naar Nederland. Zijn debuut "Het dorp van zeven broers" is recentelijk ook in het Turks uitgebracht. Celal is vooral betrokken bij de maatschappelijke en cultureel gerelateerde ontwikkelingen in Nederland.

Open brief aan Geert Wilders

Besef je wat je met Nederland doet?

Beste Geert Wilders,

Dit is niet mijn manier om mensen te schrijven, want ik schrijf liever een opiniestuk om mijn mening ook met andere lezers te delen. De reden dat ik je een persoonlijke brief schrijf heeft te maken met het vonnis tegen jou en jouw uitspraken van gisteren en de afgelopen perioden. Persoonlijk kennen we elkaar niet maar we weten van elkaars bestaan dankzij de sociale media. Je bent een politicus die al jarenlang beveilig wordt vanwege je uitspraken en die in angst leeft.  Ik ben het niet altijd met je eens maar vind het onacceptabel dat je in een democratische rechtstaat beveiligd moet worden. Ook ikzelf ben en word uitgescholden, geïntimideerd en bedreigd vanwege mijn schrijven en mijn strijd tegen onrecht. Ik hoop dat er een moment komt dat ook jij net als vele anderen in alle vrijheid jouw mening kan uiten zonder zwaar beveiligd te worden.

cc-foto: Metropolico.org
cc-foto: Metropolico.org

Om terug te komen op uitspraken van jou die haaks staan op een democratische rechtstaat. Je hebt het parlement een nepparlement genoemd. Je hebt rechters gek en D66 genoemd. Je twijfelt aan hun onafhankelijkheid. Je noemt Nederland een ziek land. Je wilt schoonschip maken na de verkiezingen als je premier wordt. Na je uitspraak in het Haagse cafe over minder Marokkanen, zei je ‘Dan regelen we dat’. Ik kan nog zo een paar vergelijkbare uitspraken van jou aanhalen.

In de aanhef schreef ik dat ik het vaak met je oneens ben. Maar er zijn ook veel belangrijke dingen waarover we gelijk denken. Ik ben het bijvoorbeeld met je eens als je zegt dat we in Nederland geen islamitische wetgeving willen. En ook als je zegt dat we in Nederland vrijheid van meningsuiting hebben en dat dat zo moet blijven. Je hebt gelijk als je zegt dat we in Nederland een rechtstaat hebben die iedereen gelijk moet behandelen, dat homo’s evenveel rechten hebben als de rest van de bevolking en dat het onacceptabel is als ze bedreigd worden. Ik ben het met je eens als je zegt dat een deel van de moslims een geheime agenda heeft en een gepolitiseerde islam wil verspreiden. Het klopt dat partijen als DENK een geheime agenda hebben en dat ook DENK andersdenkende discrimineert.

Weet je dat jouw uitspraken toch een hoop mensen erg bang maken? Ik schrik er ook van, als ik eerlijk moet zijn. Bedoel je dat er geen ruimte is in jouw democratie voor andersdenkenden, zoals voor alle moslims, ook de niet radicale, D66ers, PVDAers, GroenLinksers, CDAers, linkse mensen, Nederlanders met een migratie-achtergrond? Weet je dat je ook op jouw manier je eigen sharia wil invoeren? In Frankrijk wil Le Pen gratis onderwijs voor veel migrantenkinderen afschaffen: niet alleen voor kinderen van illegale migranten maar ook voor kinderen van legale migranten als die werkloos zijn. De kans is groot dat je zetels gaat winnen en wellicht word je zelfs de nieuwe minister-president. Ga je werkelijk schoonschip maken met alle andersdenkenden? Besef je wat je met Nederland doet? Besef je dat je het Nederland van Van Gogh, Erasmus en Spinoza letterlijk kapot maakt?


Laatste publicatie van CelalAltuntas

  • Regen zonder modder

    Het leven van een asielzoeker in Nederland

    oktober 2016


Geef een reactie

Laatste reacties (110)