2.581
50

Voormalig GroenLinks-statenlid ZH

Alfred Blokhuizen (Leiden, 1955) was van 2007 tot april 2015 voor GroenLinks lid van de Provinciale Staten in Zuid Holland.

Hij volgde ITO onderwijs metaalbewerking (1968-1972) en was korte tijd fabrieksarbeider. Daarna werd hij o.a. ondernemer in de omroepwereld van Vlaanderen. Daar was hij radiopresentator en mede-eigenaar van een regionale omroep in Gent. Sinds 1992 houdt hij zich bezig met de politiek. Van 1994 tot 2008 was hij fractievertegenwoordiger/gemeenteraadslid/fractievoorzitter/commissievoorzitter in de gemeente Spijkenisse.

Palestijnen, geef Palestina op!

De tweestatenoplossing brengt dat geluk niet, omdat alleen al het opeisen van vreedzame, democratische en universele rechten alweer leidt tot verdere onderdrukking en afstraffing

Het is sinds vorige week geheel duidelijk. Wat de Palestijnse bevolking ook doet of laat, ze krijgen straf. Is het vanwege verzet met stenen, verkiezingen of gewapend verzet? Het maakt niet uit, ze krijgen collectief straf. Nu maken de Palestijnen gebruik van vreedzaam verzet en een democratisch recht door hun statustoekenning in de VN, ze krijgen weer straf. Niet de landen die allemaal vóór hebben gestemd, maar de Palestijnse bevolking. Hadden ze het maar niet moeten aanvragen is de redenering. Hadden ze maar niet vreedzaam voor hun recht moeten opkomen.

Vervolgens gaat de propagandamachine weer draaien. Israël besluit opeens duizenden huizen te gaan bouwen in nu erkend Palestijns gebied; als strafmaatregel. Net alsof deze plannen al niet lang op tafel lagen en vredesbesprekingen al lange tijd blokkeerden. Laat we ons niets wijsmaken, bouwplannen maken kost jaren en jaren. Ze kozen gewoon een moment om door te drukken.

Nu betalen ze de ingehouden belastingen niet meer uit, zodat de Palestijnse bevolking verder kan creperen. Hadden ze maar niet van hun democratisch recht gebruik moeten maken. Eigenlijk is dit ook het morele failliet van het zichzelf “de enige democratie van het Midden Oosten” noemende land: Israël. Er wordt immers gestraft omdat Palestijnen gebruik maken van vreedzame en democratische rechten.

Kortom, wat de Palestijnse bevolking ook doet, het maakt niet uit. Israël gaat gewoon door met het annexeren en wegduwen van de Palestijnse bevolking achter muren en prikkeldraad.

Wat staat de Palestijnen nu te doen. Ze zijn nu erkend als land, maar hun bezetter wil nu niet en nooit niet inbinden. Ik zeg: Palestijnen geef Palestina op en wordt bewoner van het land Israël. Wordt Israëlisch staatsburger, want dat is wat Israël eigenlijk zelf ook wil met al die annexaties. Of willen ze stiekem wel het land maar niet de mensen die er wonen?

Als Israëlisch staatsburger heb je stemrecht en kun je ook genieten van de vrijheid die een Israëlische democratie biedt. Men kan dan politieke partijen stichten en invloed uitoefenen. Ook kan er niet meer gestraft worden, want dan straft de staat zichzelf. Een democratie wil toch niet aan Apartheid beginnen, toch? We weten allemaal hoe dat uiteindelijk verliep in Zuid-Afrika. En de Joodse bevolking wil toch zelf geen langs etnische lijnen georganiseerde staat worden waar de Palestijnse bevolking wordt onderdrukt? Dat past toch niet in een democratie? Of ligt het dan opeens anders? In dat geval moet dat ook maar eens worden uitgesproken.

De Palestijnse bevolking, binnen Israël, Gaza en Westelijke Jordaanoever is bijna even groot als de niet-Palestijnse bevolking van Israël. Dat zou betekenen dat ze ook ongeveer 60 van de 120 zetels in de Knesset kunnen behalen. Opeens ziet het politieke plaatje er dan heel anders uit. Opeens kunnen de Palestijnse burgers meepraten, meebeslissen en niet lijdzaam afwachten welke strafmaatregel men in de Knesset afkondigt. Opeens hoeft al het geld niet te worden besteedt aan wapentuig en een militair apparaat. Het dwingt ook de niet Palestijnse bevolking tot vreedzaam samenleven.

Ik ben nog even aan het puzzelen hoe je dat noemt. Het annexeren van land, maar zonder de bewoners van nu op te nemen. Hoe je het ook noemt, voor je het weet ben je antisemiet. Ik gun gewoon iedereen in dat kleine stukje Midden-Oosten alle geluk. De tweestatenoplossing brengt dat geluk niet, omdat alleen al het opeisen van vreedzame, democratische en universele rechten alweer leidt tot verdere onderdrukking en afstraffing.

Dus Palestijnen, geef de tweestatenoplossing op en wordt deel van Israël. Israël wil het ook, want men spreekt zelf niet van bezette gebieden. Kom daarna voor de bevolking op in de Knesset.

Daar kan de “enige democratie in het Midden-Oosten” toch niet tegen zijn?

Geef een reactie

Laatste reacties (50)