2.019
43

Publicist op weblog Hollandsche Politiek

Paul Wilders is de broer van Geert Wilders. Hij beheert het weblog Hollandsche Politiek op www.dutchpolitics.org

PVV acht 500 miljoen voor ouderenzorg voldoende

De wolf wordt spreekwoordelijk vakkundig van zijn schaapskleren ontdaan. De PVV is en blijft een "one issue partij". Met dank aan al haar stemmers die zich lieten foppen op thema’s als ouderenzorg en meer blauw op straat

Geert Wilders heeft verbetering van de ouderenzorg altijd als een van de belangrijkste politieke doelen van zijn PVV gezien. Toen hij begon aan onderhandelingen met VVD en CDA, eiste de PVV-leider in ruil voor zijn gedoogsteun maar op drie terreinen “harde afspraken”: immigratie, veiligheid en betere ouderenzorg. De harde eis: “circa 1 miljard ten behoeve van de ouderenzorg”.

Hoe groot is het verschil tussen verkiezingsrethoriek en de daadwerkelijke praktijk.

Naar nu blijkt gaat er slechts 500 miljoen naar de ouderenzorg. Waarbij nog eens aangetekend dat een groot deel van de 500 miljoen euro kan opgeslokt worden door tegenvallende kapitaallasten nu de overheidsvergoeding van vastgoedinvesteringen komt te vervallen. Daarenboven komt het extra geld pas vanaf 2012 vrij.

Namens de PVV verklaarde Fleur Agema dat besteding aan alleen maar ouderenzorg volgens haar onjuist zou zijn.

Da’s duidelijke taal. De harde eis blijkt boterzacht. Een dikke streep door de sociale eis van de PVV.

Resteren: immigratie en veiligheid. Waarbij al grote vraagtekens gezet kunnen worden bij “veiligheid”. Met name met betrekking tot de 3.000 extra agenten. Volgens berekeningen van de korpsbeheerders gaan er eerder 1300 uit. Volgens NPB-voorzitter Han Busker zijn de aangekondigde drieduizend agenten erbij alleen al nodig om de chronische onderbezetting weg te werken. Als die agenten er komen is dat dus een inhaalslag en geen toename van de sterkte.

Wederom niet mis te verstaan. Het rode potlood door de veiligheidseis van de PVV.

Resteert – hoe verrassend – de enige eis welke door de PVV van daadwerkelijk belang wordt geacht: immigratie.

De wolf wordt spreekwoordelijk vakkundig van zijn schaapskleren ontdaan. De PVV is en blijft een “one issue partij”. Met dank aan al haar stemmers die zich lieten foppen op thema’s als ouderenzorg en meer blauw op straat.

Dit artikel is eerder verschenen op het weblog Dutch Politics

Geef een reactie

Laatste reacties (43)