Laatste update 17:11
2.824
53

Burgemeester van Arnhem

Ahmed Marcouch was tot 2017 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Hij volgde het Individueel Technisch Onderwijs (ITO) en de mts. Na de middelbare school werkte hij tien jaar bij de Amsterdamse politie, waarvan de laatste vijf jaar als brigadier. Hij had een baan als leraar maatschappijleer aan het ROC en was procesmanager jeugdbeleid van de Gemeente Amsterdam. In april 2006 werd hij stadsdeelvoorzitter van Slotervaart. In maart 2010 werd hij met twaalfduizend voorkeur stemmen gekozen in de gemeenteraad. Toen hij op 17 juni bovendien gekozen werd als Tweede Kamerlid, moest hij op 8 september 2010 zijn zetel in de gemeenteraad opgeven.
Op 1 september 2017 werd Ahmed Marcouch geïnstalleerd als burgemeester van Arnhem.

PVV, handen af van onze vrijheid van meningsuiting

De vrijheid van meningsuiting kan niet zonder de wetten die mensen beschermen tegen belediging, aanzetten tot discriminatie en aanzetten tot haat

cc-foto: Belgian Chocolate

Donderdag hebben wij in de Tweede Kamer de vrijheid van meningsuiting moeten redden uit de vingers van PVV-achtigen.

Alle mensen hebben het recht om te zeggen wat zij denken, om zich te uiten, om te zijn wie zij zijn. Alle mensen, ook als ze homo, Jood, vrouw, moslim, Surinamer of gehandicapt zijn. Dat gaat alleen als mensen veilig zijn, want wie bang is om op straat te lopen met een keppeltje, hoofddoek of een roze driehoek, kan niet zijn wie hij is. Die verstopt zich achter een muur, een zuil of in huis.

De vrijheid van meningsuiting kan dus niet zonder de wetten die mensen beschermen tegen belediging, aanzetten tot discriminatie en aanzetten tot haat. Wie deze wetten ondanks alle alarmbellen toch wil schrappen, heeft iets heel anders in het vizier dan de vrijheid van meningsuiting. Die wil mensen daar juist van uitsluiten. Sterker nog, die verklaart mensen vogelvrij.

Ik heb een beter idee.

Laten wij de wetten die mensen beschermen tegen het recht van de sterkste juist daadkrachtig gaan handhaven. Investeren in goed getrainde experts bij de politie en bij Justitie. Hier kunnen wij nog veel verbeteren, onlangs bleek dat Justitie slechts een kwart van de aangiften heeft behandeld, tot 2013. Ik heb de minister gevraagd of hij beseft wat hier op het spel staat. En of in 2014 en 2015 alle aangiften wél behandeld zijn.

Dit wordt gelukkig exit initiatief van Van Klaveren, want de echte verdedigers van de vrijheid van meningsuiting zijn in de meerderheid.  

Laten wij die ook in het dagelijks leven omhoog houden en voor elkaar opkomen op straat, op het voetbalveld en in de schoolklas.

Geef een reactie

Laatste reacties (53)