648
18

PvdA raadslid Amsterdam Centrum

Ido Verhagen is sinds 2010 raadslid in Stadsdeel Centrum voor de PvdA. In zijn portefeuille heeft hij monumenten, financiën, economische zaken. Ook is hij associate partner bij Boer & Croon waar hij bedrijven en overheden helpt bij strategische verandering en communicatie.

Schaamte

De hele week ging het over Mauro. Of ging het eigenlijk over Nederland?

Bas Heijne concludeerde in NRC: “Mauro Manuel is allang geen kansarme immigrant meer. Nederland is een kansarm land geworden.” Alles lijkt er nu op gericht nieuwkomers kansen te onthouden, in plaats van ze te geven. Immigranten worden hier kansarm gemaakt, zo betoogt hij in zijn column over schaamte.

Nederland is altijd een immigratie land geweest. Een plaats waar nieuwkomers een plek konden vinden en hun talenten konden ontplooien. En dat heeft dit land tot grote hoogten gebracht.

Als je dagelijks de krant openslaat, dan vraag je je af hoe lang het nog duurt voordat Nederland van ellende in het veen wegzakt.

Hoe anders ziet het Nederland eruit dat ik dagelijks als business consultant tegen kom. Zonder uitzondering bedrijven en sectoren die tot de top van de wereld behoren. Maar ook zitten te springen om talenten die niet altijd binnen de landsgrenzen te vinden zijn.

Wie echt om de toekomst van Nederland geeft, trekt vandaag nog een streep. Stoppen met vingerwijzen naar nieuwkomers. Dit land gaat niet ten onder aan massa-immigratie. Dit land gaat ten onder als we talent van buiten hier geen kansen meer geven. En aan leiders die daar geen ruimte voor creëren.

Een minister als Verhagen – geen familie trouwens – die betoogt dat de over buitenlanders mopperende burger best een punt heeft, mag van mij best leider zijn van het CDA. Laat hem maar met dat schip ten onder gaan.
Maar als minister van Economische Zaken is zo’n opmerking volslagen ongepast. Laat staan als Minister van Innovatie. Want een Minister van Economie en Innovatie werkt juist aan draagvlak voor talent uit het buitenland. Daar zijn we op de lange termijn beter mee af.

Frits Bolkestein gaf onlangs zijn definitie van populisten: degenen die de lange termijn opofferen aan de korte termijn. Dat is precies wat hier aan de hand is.

Dit land gaat niet ten onder aan massa-immigratie, maar aan massa-hysterie door populisten. Hoogste tijd om het tij te keren.

Geef een reactie

Laatste reacties (18)