Laatste update 15:45
3.547
72

oud-bestuurslid GroenLinks Den Haag

Ik ben op 2 november 1975 geboren in Khartoum (Soedan) en woon sinds 2005 in Den Haag. Ik ben vader van twee kinderen. In mijn dagelijkse leven ben ik financial officer bij een maatschappelijke organisatie (Maatwerk bij terugkeer).
Sinds mijn jonge jaren heeft de politiek mijn aandacht getrokken. Het begon in Soedan waar ik vandaan kom. Destijds was ik actief in de studentenafdeling van de communistische partij op de Ahlia Universiteit. Het was mij duidelijk dat sociale ongelijkheid de maatschappij geen goed doet.
In 2006 heb ik het besluit genomen om mijn politieke activiteiten in Nederland voort te zetten. Het gedachtegoed van GroenLinks sprak mij aan. De visie die GroenLinks voor dit land heeft, kwam overeen met mijn visie. Daarom ben ik sinds september 2012 penningmeester van GroenLinks Den Haag geworden. Ik hou me bezig met het investeren in groene economie, armoedebestrijding, vrouwenemancipatie, tolerantie bevorderen, integratie en acceptatie van minderheden en hoe om te gaan met de verharding die laatste jaren in de maatschappij plaats vond en ten slotte met de politieke ontwikkeling in het Midden Oosten. In 2014 ben ik gestopt als bestuurslid.

Stop de terreur tegen de moslimgemeenschap

Zou de man die de molotovcocktail gooide dit gedaan hebben als er hard opgetreden was tegen de dreigbrieven?

8244638909_1bc0d2ebfb_oGisteren heeft een man van 33 een molotovcocktail naar de moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede gegooid. Dit is geen incident. Dit is het begin van een ander tijdperk in dit land. Waar men de macht in eigen handen neemt, waar de politici de andere kant opkijken en geen reactie durven geven uit angst stemmers te verliezen.

Voor velen die graag de nuance zoeken is dit maar een incident. Maar ik vrees dat een dag zal komen waarop gezegd wordt “das haben wir nicht gewusst”. Dat komt misschien hard binnen maar het is de realiteit. Sinds de leuze ‘kom in verzet’ en de toename van haatzaaiers die, onder het motto van vrijheid van meningsuiting, anderen van hun vrijheid willen beroven, kunnen we niet anders dan terreuracties verwachten tegen moskeeën en de moslimgemeenschap.

Voor mij is de molotovcocktailwerper een terrorist, net als Mohammed B. Het zou niets uit moeten maken wat de culturele achtergrond en de politieke ideologie van iemand is, iedereen is gelijk volgens de wet. Op het moment dat iemand mensen aanzet tot haat, twee kampen van de samenleving schept en een bevolkingsgroep discrimineert, heeft dat niets met vrijheid te maken.

Het resultaat van dergelijke uitingen wordt nu duidelijk. Zou de man die de molotovcocktail gooide, dit ook gedaan hebben als het OM en de dames en heren politici hard opgetreden hadden tegen de dreigbrieven die de afgelopen weken naar moskeeën gestuurd werden. Of in actie kwamen tegen de verharding in de samenleving?. Zou #kominverzet een bijdrage geleverd hebben aan de terreur. Zou de leuze van ‘eigen volk eerst’ er wat mee te maken hebben?

Dat zijn de vragen die beantwoord moeten worden, naar eer en geweten. En kom niet met zogenaamd politiek correcte antwoorden, om vooral maar geen stemmen te verliezen.

Geef een reactie

Laatste reacties (72)