2.564
15

VARA presentator

Felix Meurders leerde het journalistieke werk in de praktijk van in het befaamde politieke radio-café 'In de Rooie Haan', waar hij vanaf het prille begin 13 jaar lang aan meewerkte. Hij is de bedenker van de formule van het programma ‘Kassa’. Hij presenteert het programma vanaf het begin in 1989. Tot 1994 was hij naast presentator ook eindredacteur van de rubriek. Tevens presenteert hij sinds 4 september 2006 samen met Simone Weimans het consumentenprogramma Radio Kassa. Hij was vier seizoenen één van de presentatoren van het actualiteitenprogramma ‘MiddagEditie’ (eerste uitzending: 9-9-1996, laatste uitzending 31-5-2000). Daarnaast presenteerde hij het mediaprogramma De Leugen Regeert. Op Radio 2 presenteert hij wekelijks samen met Dolf Jansen het programma 'Spijkers met Koppen' (winnaar van de Zilveren Reiss-microfoon 2002).

Stop de verkoop van palmolie-producten

U kunt zelf bijdragen aan een beter milieu

Op 12 december is ‘Kassa’ in een extra lange aflevering volledig gewijd aan het klimaat. In Kopenhagen praten wereldleiders over een nieuw klimaatverdrag. Maar moeten we ons niet allemaal de vraag stellen wat we zelf moeten doen?

In Borneo wordt op grote schaal oerwoud gekapt om daar palmolieplantages aan te leggen. Een cameraploeg heeft voor de kassaspecial ter plekke onderzocht wat de gevolgen zijn voor mens en natuur. En die zijn schrijnend. Palmolie wordt gebruikt in talloze producten, zoals zeep en levensmiddelen. En wij kopen die massaal. Daarmee steunen wij de ontbossing op Borneo en dragen wij bijvoorbeeld bij aan het uitsterven van de Orang Oetang. Bedrijven als Unilever en Albert Heijn werken met  palmolie producten. Ik vind dat zij daarmee zouden moeten stoppen. Kijk op 12 december naar Kassa om te zien hoe u ze zover kunt krijgen.

Kassa Klimaatspecial: 12 december, 18.55 uur op Nederland 1

Geef een reactie

Laatste reacties (15)