552
34

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Subsidies

Ik wil met mijn kleinkinderen heel graag naar de musical Mary Poppins.

Een niet-gesubsidieerde voorstelling. Toen ik kaartjes wou kopen bleek dat die ongeveer 80 euro per kaartje kosten, als je tenminste iets wilt zien. Met ons drieën zouden we dan al met al zo’n 300 euro kwijt zijn. Dat is mij uiteraard te gortig.

En dat krijg je als mooie dingen zonder subsidie gemaakt moeten worden. Ze worden nog wel gemaakt, maar er is weer een heel andere elite dan die zogenaamde linkse hobby-elite die daar naartoe kan. Is dat dan wat ons te wachten staat als de kunstsubsidies drastisch worden gekort? Dat je ook voor voorstellingen die minder commercieel maar wel avontuurlijker en vaak interessanter zijn ook 100 euro moet neertellen? En wie doen dat dan nog?

Ik kan dat allemaal niet betalen. Ik ben dolblij dat wij met de familie naar de (gesubsidieerde) voorstelling Lang en Gelukkig van het RO Theater konden gaan, dat ik onlangs Richard III van Orkater heb kunnen zien, een puur feest, voor normale bedragen (en heus niet voor niks). En dat geldt helemaal voor concerten in Paradiso, of de matinees in in het Concertgebouw of concerten in het Muziekgebouw aan het IJ. Of voor de geweldige jeugdvoorstellingen waar massa’s kinderen en jongeren naar toe gaan. Allemaal met hulp van subsidies tot stand gebracht, en allemaal bijdragen tot momenten van groot geluk.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)