5.232
417

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Symbool van afkeer

Mannen, vrouwen, kinderen, kom allemaal met een hoofddoek op naar het provinciehuis, als symbool van afkeer van de PVV

Als het aan lijsttrekker Hero Brinkman van de PVV ligt, wordt het provinciehuis, de zetel van de Provinciale Staten Noord-Holland, geheel gezuiverd van hoofddoekjes. Niet alleen werkneemsters van het provinciehuis, maar ook bezoeksters wordt verboden een hoofddoek te dragen. Als het aan hem ligt.

Het ligt nog niet aan hem, maar als we de peilingen mogen geloven kunnen ze na 2 maart op elf zetels komen. En dan zijn ze een serieuze kandidaat voor Gedeputeerde Staten in Noord-Holland. De PvdA heeft al te kennen gegeven wel ‘zaken te willen doen’ met de PVV. Het lijkt een doemscenario, maar de laatste tijd zijn al veel politieke horrorscenario’s waar gemaakt.

Ik zit al twee dagen naar dit onheilspellende bericht in het Parool te kijken en voel het als een dreun in het gezicht. Het hoofddoekje staat volgens de PVV symbool voor onderdrukking van de vrouw. Zegt Hero Brinkman!! Waar bemoeit hij zich mee, wie maakt uit wie wie onderdrukt. 
Kijk hoe mensen zich gedragen in plaats van wat ze dragen.
Ik stel voor dat iedereen, maar dan ook iedereen, die na een PVV-overwinning op 2 maart een stap in het provinciehuis zet, een hoofddoek gaat dragen. Mannen, vrouwen, kinderen, kom allemaal met een hoofddoek op naar het provinciehuis, als symbool van afkeer van de PVV. Want symbolen zijn belangrijk, zegt Brinkman.

Dit artikel verscheen eerder op de weblog van Hanneke Groeteman.

Geef een reactie

Laatste reacties (417)