1.615
28

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Te koop: takken Anne Frankboom

Hoe crazy kan het allemaal worden…

Een paar jaar geleden waren de gemoederen al behoorlijk oververhit over het eventuele neerhalen van de kastanjeboom in de tuin van het Anne Frankhuis. De Anne Frankstichting vond dat de boom voor de veiligheid gekapt moest worden wegens ouderdom, onmiddellijk verrezen actiecomités en stichtingen tot behoud van De Boom, blikken vol boomprofessoren werden opengetrokken, die elkaar allemaal tegenspraken, enfin, het onderwerp was TE beladen om zakelijk af te handelen: een Constructie hield de boom overeind. Het mocht wat kosten, maar de boom bleef staan.
Tot de rukwind vandaag het pleit beslechtte: de boom woei om, geen slachtoffers, beetje opluchting hier en daar, maar ja, dit was overmacht. Discussie gesloten, een kind/loot van de oude boom is al lekker aan het groeien, planten maar. Ware het niet dat er nog altijd dwazen zijn die het niet pikken, die zich niet neerleggen bij het verscheiden van de overduidelijk verrotte boom en uiteraard de Stichting tot Behoud van De Boom niet opheffen. Professor Heertje, een leuke verstandige man, gaf overigens luchtig te kennen dat dit natuurlijk het eind van de stichting is, wat hem betreft. 
Op Marktplaats staan al advertenties (met de onvermijdelijke spelfouten) voor takken, stukken schors, foto’s (“als u 10 euro betaald krijgt u de foto gemaild”) en andere dwazernijen. Misschien kan Derek Ogilvy aan Anne vragen wat zij hier allemaal van vindt.

Geef een reactie

Laatste reacties (28)