1.187
19

Webredacteur

Ik was van 2007 tot 2010 gemeenteraadslid voor de PvdA in Oude IJsselstreek. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 ben ik schaduwfractielid. Ik werk als webredacteur bij Reed Business.

Thee in de strijd tegen azijn

Vrijdag bekroop me het gevoel dat wij nuchtere Nederlanders net zo opgezweept kunnen worden als de Amerikanen in 2008

Nederlanders laten zich er zo graag op voorstaan dat ze zo’n lekker nuchter volkje zijn (voor het gemak vergeet ik even het ontevreden deel van onze bevolking dat een onbeschofte vlerk zonder inhoud op een huizenhoge sokkel plaatst).

‘Wij laten ons niet versieren door een politicus zoals die Amerikanen gebeurt’, zei ik zelf nog na een inspirerende lezing van David Nieborg over de (digitale) campagne van president Obama.
Vrijdag verschoof het politieke spectrum in Den Haag. Wouter Bos van de PvdA stopt er mee, Job Cohen volgt hem op. De burgemeester van Amsterdam vanuit het niets favoriet als premier. Wim Kok 2.0; de grande uitstraling van een echte minister-president, vader des vaderlands, een man bij wie je het liefst op schoot kruipt als het weer eens mis gaat in de samenleving. Een man boven de partijen, bruggenbouwer, de rust zelve en bovendien een groot voorstander van de fatsoenlijke samenleving.
De beelden van Cohen die een kolkende menigte van 20.000 man op de Dam in november 2004 in toom kreeg met zijn charismatische toespraak bezorgen bij mij na ruim 5 jaar nog kippenvel. Zó verbindt je mensen, zo bestrijdt je splijting en polarisatie van de samenleving! Datzelfde gebeurde me vrijdag toen hij het Nederland dat hij voor ogen heeft verbeeldde. Toen bekroop me het gevoel dat ook wij nuchtere Nederlanders net zo opgezweept kunnen worden als de Amerikanen in 2008.
Over het algemeen doe ik niet aan idoliseren, al zwijmel ik regelmatig weg bij een prachtig manspersoon op tv.  Ik kan me echter niet aan de hardnekkige indruk onttrekken dat Job al na een speech van 5 minuten onderhuids zit. Met de billen bloot dan maar.
Het gevoel is goed. Laten we hopen dat hij overeind blijft bij het verbale geweld van Geert Wilders. Dat hij de beledigingen en vuilspuiterij telkens weer onverstoorbaar naast zich neer kan leggen. Het wil er bij mij niet in dat hij een softie zou zijn. Het aangescherpte integratiebeleid van zijn hand bewijst dat. Evenals het feit dat hij keihard terugslaat als criminaliteit de pan uit rijst en de veiligheid in het geding is. 
Ik las al ergens op Twitter: liever thee dan azijn. Doe mij nog maar een liter!

Geef een reactie

Laatste reacties (19)