1.478
20

Journalist, publicist

Uitgever en hoofdredacteur van www.amerika.nl

Theedrinkers hebben het nakijken nu Amerikaanse auto’s weer goed verkopen

Obama’s vermeende socialisme heeft een hele industrie gered

De theedrinkers maakten de afgelopen twee jaar Obama het leven zuur over de redding van GM en Chrysler. Het gratuite recept van de activisten – gratuit omdat de bedrijven al gered waren en als Obama dat niet gedaan had, hij dat ongetwijfeld ingepeperd had gekregen – was dat ze maar gewoon in de markt failiet moesten gaan. Vonden ze ook voor de banken, met iets meer rechtvaardiging.

Enfin, Obama deed het niet. Hij weigerde al die honderdduizend werklozen te accepteren die ermee gepaard zouden gaan, om het maar niet over de kapitaalvernietiging te hebben. GM en Chrysler produceerden tenminste nog wat, dat is meer dan je van banken met grote trading profits kunt zeggen.

Enfin, de geduldige wint. De aandelen zijn weer op de markt gebracht, de overheid stoot zijn ‘nationalisatie’ weer af en GM en Chrysler houden nog steeds vele mensen aan het werk. Het leek er een tijdje op dat de publieke opinie meehuilde met Palins theedrinkers maar nu lijkt het tij gekeerd. Obama’s vermeende socialisme heeft een hele industrie gered.

Volgens de Financial Times gaat Obama er een hoeksteen van zijn herverkiezingscampagne van maken en waarom niet als Mitt Romney, die vandaag zijn tot mislukken gedoemde campagne begint, in 2008 nog schreef ‘Let Detroit go bankrupt’ (in de NYT)? De opinies zijn veranderd en, het echte mirakel, de auto’s zijn ook beter geworden. Obama verdient krediet en zal het krijgen. Wie hem hierop aanvalt, schiet zichzelf in de voet.

Dit stuk is overgenomen van Amerika.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (20)