1.677
9

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variƫrend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Top-10 plastische chirurgie

Gezond weetje van de dag

Ivan Wolffers schrijft elke dag een gezond weetje, gebaseerd op onderzoeken met merkwaardige en soms ongelofelijke uitkomsten. Door de weetjes van Wolffers leer je van alles over bijvoorbeeld verschillende ziektes, medicijngebruik en gezond afvallen, maar ook over de vaak komische verschillen tussen mannen en vrouwen.

Elk jaar komt de American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) met een top10. De winnaar voor 2011 was liposuctie. Op een mooie tweede plaats kwam de borstvergroting, op de voet gevolgd door het wegzuigen van buikvet, operatie van de oogleden en de borstlift.

Ik lees die lijst elk jaar met verbazing en kijk er bijna naar uit. Nog leuker vind ik de argumentatie waarmee ASAPS de altijd maar groeiende populariteit van cosmetische chirurgie in de VS verklaart: “Mensen moeten langer werken en dat betekent dat ze moeten concurreren met veel jongere mensen voor de zelfde banen.”  Werken die Amerikanen dan allemaal bij de zelfde firma als Dolly Parton?


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (9)