1.084
9

Docent en publicist

Pascal Cuijpers is docent beeldende vorming en faalangstreductietrainer op een middelbare school. Daarnaast is hij publicist en auteur. Hij schrijft columns en opiniestukken over onderwijs en de maatschappij voor o.a. dagblad De Limburger, de Nationale Onderwijsgids en Joop. Tevens verschijnen zijn artikelen regelmatig in diverse landelijke dagbladen en onderwijsmagazines. Van zijn hand verschenen eerder de educatieve scheurbundel '200 Dagen School & Scheuren!' en de onderwijsbundels 'Leraren hebben meer vakantie dan mensen die werken' en 'Leraren zijn net echte mensen'. In september 2020 verscheen zijn nieuwe boek 'Woordenwisseling', waarin hij correspondeert en in gesprek gaat met 24 BN'ers over onderwijs, carrières, passies en het leven.

Tweedehands liefde

Tijdens een crisis doen mensen rare dingen: geld vragen voor vreemdgaan bijvoorbeeld

“Ben jij gelukkig getrouwd? Ik ook!”, luidt de meest controversiële radioreclame van dit moment. Als reclamehater kwam ik relatief laat in aanraking met deze ‘pakkende’ slogan, die ervoor moet zorgen dat gelukkig getrouwde mannen en vrouwen eindelijk legaal kunnen vreemdgaan.

‘Second Love’, heet het medium waarop het allemaal gebeurt. En het is big business voor de bedenkers van dit gouden platform, dat aan de basis ligt van vele gebroken harten én huwelijken.

In het smoezelige verleden, nog vóór de tijd van het Internet, werd ene heer Buch stinkend rijk door het beheren en inzetten van de zogenaamde ’06-nummers’. Het werd een mega succes, want, sex sells! Zélfs door een vaste telefoon, die destijds nog het formaat had van een schoenendoos.

The Seventh Commandment

Nu hebben we ons internet. Alles is mogelijk. Er zijn geen grenzen meer. En de grenzen die er eventueel incidenteel, nog enigszins mogelijk per ongeluk, een beetje lijken te zijn, worden zo snel mogelijk vernietigd door gladde initiatiefnemers, die hun leven letterlijk willen ver-rijk-en door te stoken in de (goede, betrouwbare, monogame, sprankelende en met name gelukkige) Nederlandse huwelijken.

Het is echter niet vreemd dat zo’n ‘huwelijksbreukeninitiatief’ als Second Love in deze tijd van crisis ontstaat. Tijdens een crisis doen mensen rare dingen om hun portemonnee gevuld te krijgen. Er moet namelijk persoonlijke financiële zekerheid blijven. En daardoor is men op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten. Dat de gasten achter Second Love daarbij kiezen voor de makkelijkste én meest platgetrapte weg, is weinig origineel of creatief te noemen. Maar wanneer je je ‘vreemdgaanconceptje’ zelfs in een duur exclusief reclamespotje, op landelijke radio en tv mag promoten, dan ben je een grote aan het worden en hoef je je over de toekomst geen (financiële) zorgen meer te maken.

Een profiel aanmaken is simpel, discreet en gratis (lokkertje!). Daarna volgt het inschrijfgeld (hebbes!), voor gebruikmaking van alle extra diensten, van maar liefst € 69,90 voor één maand, € 89,95 voor twee maanden of € 149,95 voor een half jaar. En ‘men’ heeft het er blijkbaar graag voor over. De directeur van het populaire ‘Tweedehands Liefde-platform’ laat desgevraagd nog weten “dat de deelnemers aan Second Love hun eigen relatie uiteindelijk weer op waarde weten te schatten…”

Ik begrijp volledig wat hij bedoelt. Wanneer je het bij je eigen man/vrouw houdt, ben je immers geen geld kwijt aan een dure scheiding, een makelaar, je alimentatie, de relatietherapeut én… de absurde bedragen om vreemd te mogen gaan!

cc-foto: pasukaru76


Laatste publicatie van PascalCuijpers

  • Woordenwisseling

    Correspondentie met 24 BN'ers

    september 2020


Geef een reactie

Laatste reacties (9)