Laatste update 18:44
21.091
67

Tekstschrijver en vertaler

Allard van Gent woont sinds 1 april 2011 in Berlijn en is tekstschrijver en vertaler. Meer informatie over zijn werk in Berlijn staat op de website http://www.tekstschrijver-duitsland.com/

Vluchtelingen schrijven brief aan Duitse vrouwen

"Wees alstublieft niet bang voor ons"

Open brief aan Duitse vrouwen
Beeld: Twitter

Na de vreselijke gebeurtenissen in Keulen staat bij veel vluchtelingen het schaamrood op de kaken. Een stelletje criminelen verpest het voor een veel grotere groep vluchtelingen die juist dankbaar zijn dat ze zo goed worden opgevangen. In het Duitse stadje Köthen (in deelstaat Saksen-Anhalt) besloot een groep Syrische mannen een open brief te schrijven en vooral te onderstrepen dat zij groot respect hebben voor Duitse vrouwen, want dat zijn vrouwen waar zij al veel aan te danken hebben. De vertaling van de Duitse open brief staat hieronder.

Beste Duitse vrouwen,

Wij zijn mannen uit Syrië en vluchtelingen die in het afgelopen jaar in Köthen zijn aangekomen. Enkelen van ons zijn hier met familieleden, anderen zonder. Wij willen jullie zeggen dat wij ons schamen voor de weerzinwekkende, onmenselijke dingen die op Oudejaarsavond in Keulen hebben plaatsgevonden.

Wij werden hier in Köthen op een zeer mooie en hartelijke manier welkom geheten. Wij zijn zeer blij en dankbaar dat we een toevlucht en vrede hebben gevonden. Veel van de mensen die ons helpen en ondersteunen zijn Duitse vrouwen. Voor ons zijn de Duitse vrouwen als zusters, tantes, moeders en dochters. Voor ons is het vanzelfsprekend ze met groot respect te behandelen en wij geloven dat het in noodgevallen onze plicht is ze tegen aanranders te beschermen.

Nu, na de gebeurtenissen in Keulen, vrezen wij dat de Duitsers en vooral de vrouwen bang voor ons zijn. Wees alstublieft niet bang. Wij zijn hier, omdat we in vrede willen leven en niet om iemand schade te berokkenen of angst aan te jagen.

Wij bedanken alle mensen in Duitsland en vooral de vele helpers die ons hier hebben ondersteund en ons hebben begroet. Wat in Keulen is gebeurd, toont niet het ware Syrische volk. Die aanranders in Keulen zijn misdadigers. Wij hopen dat jullie ons begrijpen en wensen jullie het beste en vooral de slachtoffers in Keulen.

Met dankbaarheid,

vluchtelingen in Köthen


Laatste publicatie van Allard van Gent

  • Op Koers

    2011


Geef een reactie

Laatste reacties (67)