2.521
70

TV presentator

Hanneke Groenteman ging na haar studie Frans als journaliste werken bij het Parool. Na een uitstapje werd ze in 1975 eindredactrice van het feministische vrouwenprogramma 'Radioweekblad' (later omgedoopt tot 'Hoor Haar') bij de VARA. Vele programma’s op radio en tv volgden, waaronder 'De Stand van Zaken', 'En dat op maandagmorgen', 'Ophef en Vertier', 'Met het oog op morgen', 'De Schreeuw van De Leeuw’ en ‘ B&W’. Momenteel is ze te zien in het VARA-programma ‘Vrouw & Paard.

Voetbal International en de Televizierring

Een tikkie leuker dan talloze mannen in talloze cafés doen

Voetbal International is door de kijkers (de fanatiek sms-ende kijkers dan) gekozen tot het beste tv-programma van het afgelopen jaar. Gewonnen van het spannende, mooi gemaakte Wie is de Mol en het leuk bedachte, populaire The Voice of Holland.

Je gaat met een stel mannen rond een tafel lekker zitten ouwehoeren over voetbal, niks aan bedacht, niks aan vormgegeven, een tikkie leuker dan talloze mannen in talloze cafés doen, of de meute die ik om de week in de metro naar de Arena meemaak, en je krijgt de Televizierring. Zo makkelijk gaat dat. (ik moet er wel bij zeggen dat ik af en toe met heel veel plezier naar de ouwe jongens van VI tv kijk).

Maar wel geweldig was dat Siemon de Jong met zijn Taarten van Abel gekozen werd tot het beste jeugdprogramma, en dat was wel heel erg terecht. En Jeroen van Koningsbruggen en Linda de Mol als geste tv-persoonlijkheden, ook mee eens. En Man bijt Hond in de Canon, top!

Geef een reactie

Laatste reacties (70)