5.262
119

Voormalig GroenLinks-statenlid ZH

Alfred Blokhuizen (Leiden, 1955) was van 2007 tot april 2015 voor GroenLinks lid van de Provinciale Staten in Zuid Holland.

Hij volgde ITO onderwijs metaalbewerking (1968-1972) en was korte tijd fabrieksarbeider. Daarna werd hij o.a. ondernemer in de omroepwereld van Vlaanderen. Daar was hij radiopresentator en mede-eigenaar van een regionale omroep in Gent. Sinds 1992 houdt hij zich bezig met de politiek. Van 1994 tot 2008 was hij fractievertegenwoordiger/gemeenteraadslid/fractievoorzitter/commissievoorzitter in de gemeente Spijkenisse.

Volksverhuizing voor etno-nationalisten

‘Ga terug naar je eigen land!’ Maar welk land is dat, vroeg Alfred Blokhuizen zich af. Hij liet een DNA-test doen.

Ik hoor de hele tijd dat mensen terug moeten naar hun “eigen land”, omdat “ze” Nederland aan het “omvolken” zijn. Rare term trouwens dat “omvolken”. Het wordt gebruikt door o.a., hou je vast, “etno-nationalisten”. Steeds meer mensen die “Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen” zingen, praten dat na. Op harde toon wordt geroepen: “Rot op naar je eigen land!”

Dus dacht ik bij mezelf: Naar welk land moet ik eigenlijk zelf terug met mijn charmante superdonkerbruine ogen. Ik heb een vriend met familiebanden in Irak, die steeds moet “oprotten”. Maar waar naartoe? Want ondanks het Nederlandse paspoort blijkt hij toch geen Nederlander te zijn in de ogen van die etno-nationalisten.

Cc-foto: Gerd Altmann

Dus maar eens DNA-tests bestellen geblazen. Volgens de comments op internet was het laboratorium betrouwbaar. Dus hup, staafjes met wangslijm in een buisje en de boel op de post. Na 3 weken een anonieme brief met de uitslag. Een luid tromgeroffel luidde bij het openen van de enveloppe.

De uitslag: 26,2 % Sub Saharan, 19,7 % Zuid Europees, 16,3 % Frans – Duits, 7% Oost Europees en nog een reeks kleine percentages. De andere uitslag was 19,1 % Noord Europees, 11,4% Frans – Duits, slechts 6.2 % Sub Saharan en 1,3% Scandinavisch.

Wat nu met zo’n uitslag? Naar welk land moet je dan “terug”? Ja, de mensen die mij niet mogen vinden ieder land wel oké, zolang ik maar weg ben. Maar dat is een humorloze open deur van mensen die de werking van internet nog niet begrijpen. Toch wordt tegen mij nooit gezegd dat ik moet oprotten naar de Sahara, terwijl mijn vriend dat wel dagelijks moet aanhoren. Als we echter alleen naar het DNA kijken kan het zomaar andersom zijn.

Misschien moeten we gewoon eens ophouden met dat gezeur over etniciteit. En als u als lezer vindt dat u 100% “eigen volk eerst” Hollands bent en blijft doorzeuren over etniciteit, doe dan zo’n testje. Voor die paar tientjes hoef je het niet te laten. Dan komt u wellicht héél snel van een zéér koude kermis thuis en moet u misschien zelf “oprotten naar je eigen land”. Ik kijk nu al uit naar die grote volksverhuizing van etno-nationalisten.

Geef een reactie

Laatste reacties (119)