2.264
39

Tweede Kamerlid D66

Wassila Hachchi (Rotterdam, 1980) is Tweede Kamerlid voor D66. Ze voert het woord over Defensie, de Nederlandse Antillen en Arubaanse Zaken (NAAZ).
Hachchi heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar afstuderen is ze gaan werken bij de Koninklijke Marine als officier logistieke dienst. Na 4 jaar maakte ze de overstap naar het Ministerie van Economische Zaken. Daar werd ze uitgeroepen tot Jonge Ambtenaar van het Jaar 2007. Vanaf 2009 werkte ze bij het Ministerie van Defensie als controller en beleidsadviseur.

Waarom D66?

Als alle politieke methoden mislukken, probeer het dan eens met nadenken. (Boyson)

Denk goed na en oriënteer je alvorens je stem uit te brengen. Om mij heen zie ik dat mensen dat ook doen. Gelukkig. Velen vragen mij: “Waarom D66?”. Op z’n militairs gezegd: luister uit.

Een van de belangrijkste redenen voor mij om D66- volksvertegenwoordiger te worden is het staan voor èchte vrijheid. Jouw en mijn vrijheid. Wij weten zelf wat we willen, wat goed voor ons is en laat ons vooral onszelf zijn. Leef en laat leven. Geen hypocriete vrijheid of alleen-mijn-en-niet-jouw-meningsuiting.

Verder heeft D66 plannen zodat jij en ieder ander een eerlijke kans heeft op een baan, een opleiding en een huis. Solide plannen die toekomstgericht zijn. Geen loze beloftes, geen praatjes naar de mond van de kiezer om alleen op 9 juni jouw steun te krijgen. En ook geen plannen die rekening houden met slechts een deel van onze mensen. D66 heeft plannen die verbeteringen betekenen voor jong, oud, arm, rijk, autochtoon, allochtoon, name it! Niks links of rechts, NEE: D66!

D66 maakt eerlijke keuzes, voor nu en later. D66 is daar duidelijk over. Of het nu gaat om een duidelijke NEE tegen PVV. Of om een keiharde keuze voor groene energie. Of het nu gaat om een woningmarkt van deze tijd creëren. Of om onze vastgeroeste arbeidsmarkt mobieler te maken.

Jij weet NU wat je aan mij en mijn collega’s hebt. Welke plannen we hebben om ons land vooruit te helpen, om de economie (duurzaam) vooruit te helpen, om een ieder ongeacht inkomen, leeftijd, afkomst of wat dan ook, een eerlijke kans te geven op een goed leven.

Nederland is ons land en ik ga me hard maken voor een mooie, succesvolle toekomst, morgen maar ook over 30 jaar en verder! Want daar waar anderen alleen aan de verkiezingen denken, denkt D66 aan de volgende generatie.

Daarom, D66.

Geef een reactie

Laatste reacties (39)