3.623
63

Ondernemer en docent

Martin Swinkels is ondernemer en docent.

Wat als we ook mensen in de gracht laten verdrinken?

Waarom stoppen bij het laten verdrinken van vluchtelingen op de Middellandse Zee? Asielzoekers in de gracht laten verdrinken heeft een veel groter afschrikkend effect.

Beste Jeroen van Wijngaarden,

Ik wil u vragen om het volgende voorstel in overweging te nemen. Ik zag uw plan over het laten verdrinken van vluchtelingen in de Middellandse Zee door het redden van verdrinkende mensen strafbaar te stellen.

Dat is een mooie stap vooruit. Maar is het genoeg? Als ik in Nederland een vluchteling laat verdrinken, ben ik nog steeds strafbaar. Is het mogelijk dat u er voor zorgt dat we ongewenste mensen ook hier in de grachten kunnen laten verdrinken? Dat heeft een veel groter afschrikkend effect. En daar gaat het toch immers om.

gracht
Cc-foto: Pixabay

Het laten verdrinken is natuurlijk geen doel op zich. (De VVD is immers een keurig nette partij.) Maar als het puur om afschrikking gaat, dan moeten we met elkaar wel flink zijn en niet alleen lafhartig de vluchtelingen ver hier vandaan de dood in te jagen. Eigen vluchtelingen eerst, zou hier een mooi motto zijn. Dus geen halve maatregelen maar ‘de handen uit de mouwen’ zoals dat bij de VVD heet.

Als elke hardwerkende Nederlander ‘per ongeluk’ een asielzoeker in de gracht duwt en de andere Nederlanders braaf doorlopen, dan zenden we werkelijk een niet mis te verstane boodschap uit naar mensen die op zoek zijn naar een beter leven.

Mijn voorstel klinkt misschien hard maar, om het in VVD-termen te zeggen: ‘het gaat om het resultaat onder aan de streep.’

Of zoals koning Farquaad ooit zei “Some of you are going to die, but it’s a sacrifice I am willing to make”.

Dus beste Jeroen, laat maar zien dat de VVD de partij bij uitstek is die offers durft te brengen.

Met vriendelijke groet,

Martin Swinkels

P. S. Voor het geval u niet alleen kwaadaardig maar ook dom bent: bovenstaande tekst is volledig ironisch bedoeld. Ik gun niemand de verdrinkingsdood. Zelfs wrede VVD-politici niet.

Geef een reactie

Laatste reacties (63)