Laatste update 11:29
1.846
21

Redacteur, radiomaker

Joyce Brekelmans (1981) is een nieuwsjunk met culinaire neigingen en een zwak voor woordgrappen. Zij werkt sinds 2013 als redacteur en radiomaker bij BNNVARA en was daarvoor actief als freelance journalist en columnist.

Wat zal de VVD nu weer verzinnen om de aandacht af te leiden van de dividendbelasting?

Place your bets!

Cc-foto: Thomas Hawke

Vol verwachting klopt mijn hart. Terwijl de oppositie zich klaarmaakt om Rutte onder uit de zak te geven en de premier panisch ‘last minute vakanties naar Spanje’ zit te F5-en, draaien Haagse wedkantoren overuren. Ook ik wacht met spanning af wat die guitige VVD’ers nu weer zullen verzinnen als bliksemafleider voor de dividendbelasting-Kladderadatsch en met de naderende nieuwe bezuiningen op de publieke omroep in het vooruitzicht, waag ik graag een gokje mee.

Speelt u mee? Geef dan aan waarmee u denkt dat de VVD gaat proberen de aandacht af te leiden van het debat over het afschaffen van de dividendbelasting:

Optie 1: Daadwerkelijke bliksem. Het water staat Rutte inmiddels zodanig aan de lippen dat ik niet uitsluit dat hij minister Blok het dak van het torentje opstuurt bij de volgende onweersbui in een poging van hem een levende bliksemafleider te maken. De beste man heeft tenslotte nog wat goed te maken.

Optie 2: Klaas Dijkhoff pleit morgen in het Algemeen Dagblad voor herschrijving van Artikel 1 van de grondwet. Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie is niet toegestaan, behalve als het gaat om moslims, niet witte-immigranten, anti-racisten en vrouwen.

Optie 3: De premier verschijnt in full blackface – inclusief rode lippen, zwarte krullenpruik en gouden oorringen – in Nieuwspoort om een hartstochtelijk pleidooi te houden voor het behoud van Zwarte Piet. De fictionele kindervriend die niets liever wil dan kadootjes uitdelen, daarbij de beste presentjes bewaart voor de kindjes die alles al hebben en de rekening van de Intertoys doorschuift aan een hoogbejaarde man die nog steeds niet met pensioen mag.

Place your bets!

Geef een reactie

Laatste reacties (21)