3.238
54

Fractievoorzitter SP Apeldoorn

Sunita Biharie werd geboren in Rotterdam (1980). Zij is ervaringsdeskundige op het gebied van jeugdzorg, maatschappelijk actief en werkte onder andere mee aan de commissie Samson en voor Stichting STUK. Zij hoopt door het maken van lespakketten, het geven van interviews/workshops en het spreken op conferenties bij te dragen aan de bestrijding van kindermishandeling. Daarnaast is zij politiek actief bij de SP en Blogger bij Apeldoorn Direct. In 2017 werd ze lijsttrekker voor de SP in Apeldoorn.

Weg met het eigen risico en stop hersteloperatie in het basispakket

Sommige partijen (CDA en D66) willen niet van het eigen risico af maar maken wel een punt over dat vrouwen het eigen risico moeten betalen bij verkrachting en velen dat niet kunnen

cc-foto: Joelle Hatem

Sommige mensen zoeken geen hulp na verkrachting omdat ze dan het eigen risico aan moeten spreken en ze dit niet kunnen betalen. Dat moet anders, vinden het CDA en D66. Hypocrieter kan bijna niet. Want beide partijen zijn er verantwoordelijk voor dat het eigen risico bestaat.

Natuurlijk vind ik het ook te walgelijk voor woorden dat het van de dikte van je portemonnee afhangt of medische hulp na verkrachting een optie is of niet. Ik vind dat ook bij ongevallen, mishandeling, ongelukken en ga zo maar door. Sterker nog, ik vind dat in alle gevallen medische hulp geen privilege mag worden voor mensen met geld.

Dat het CDA en D66 nu één groep slachtoffers eruit pikken, ja daar vind ik wat van. Medische hulp bij verkrachting, medische hulp bij ongelukken, mishandeling en ga zo maar door, kent allemaal het eigen risico! Sommige partijen (CDA en D66) willen niet van het eigen risico af maar maken wel een punt over dat vrouwen het eigen risico moeten betalen bij verkrachting en velen dat niet kunnen. Dat is natuurlijk hypocriet ten top! Aangezien deze partijen er zelf verantwoordelijk voor zijn.

Dezelfde D66 die een keiharde draai maakte rondom hersteloperatie na vrouwenbesnijdenis.

Eerst hoog van de toren afblazen dat dit in het basispakket moet, om daarna dezelfde vrouwen keihard te laten vallen op het moment dat er een motie voorligt. Ik roep alle lokale afdelingen van D66 op om in opstand te komen.

Wil je echt wat doen voor vrouwenrechten? Praat er dan niet alleen maar over maar voeg daden bij je mooie politieke praatjes. Overigens kan je niet opstaan voor vrouwenrechten als je mensenrechten negeert. Maak medische zorg dus voor iedereen toegankelijk. Weg met het eigen risico en voeg de hersteloperatie toe aan het basispakket!

Geef een reactie

Laatste reacties (54)