7.002
7

Emeritus hoogleraar Gezondheidszorg

Ivan Wolffers (1948) studeerde af als arts. Sindsdien schrijft hij over medische onderwerpen, variërend van medicijnen tot zijn eigen prostaatkanker. Hij promoveerde in de medische antropologie en werd in 1989 benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij tot zijn emeritaat in 2014 Gezondheidszorg en Cultuur doceerde.

Wetenschappelijk bewezen versiertrucs

Hoe je het beste een partner aan de haak kunt slaan, volgens onderzoekers

Als je trouw leest wat er aan wetenschappelijk nieuws verschijnt over de aantrekkingskracht tussen mannen en vrouwen, zou je als je op versiertoer bent beter beslagen ter ijs moeten komen.

Dat idee wordt bevestigd door een ironische blog op een site waar wetenschappelijk nieuws wordt gepresenteerd: Tien tips om wetenschappelijk verantwoord te versieren

Regel één: zorg dat je kleding past bij degene die je op het oog hebt. Wat heb je ook anders om in een oogopslag te zien dat jullie bij elkaar passen? De rest moet immers nog komen. Bovendien hebben wetenschappers die voorkeur aangetoond.

Je kunt natuurlijk alles weer snel verprutsen door de verkeerde dingen te zeggen, maar daar kun je thuis op oefenen. Maak bijvoorbeeld geen platte opmerkingen. Dat kan bij jongens onder elkaar misschien, maar vrouwen knappen erop af. Andersom blijkt uit onderzoek dat vrouwen zich beter wat directer kunnen uiten. Daar vallen mannen op. Dus niet ‘zie ik je nog?’, maar (en nu leen ik de zin uit de leuke blog): ‘Je overhemd past perfect bij mij beddensprei’.

Draag rood, want zowel mannen als vrouwen worden daardoor aangetrokken. Raak de ander lichtjes aan, want dat werkt ook prima volgens onderzoekers. En doe zoveel mogelijk de manier van spreken van de ander na, want dat voelt veilig en vertrouwd. Mannen gaan in de disco het liefst op een alleenstaande dame af, maar vrouwen geven de voorkeur aan een man die al omringd is door concurrenten. Dom? Het kiezen van een partner is een ingewikkeld proces en als er veel belangstelling voor iemand is, dan moet hij dus wel ‘iets’ hebben.

Tenslotte nog dit wetenschappelijke advies: één glaasje, dat kan, maar drink niet teveel, want zelf denk je dat je vreselijk geestig en charmant bent, maar je oordeel zit er volkomen naast. Anderen vinden je in die staat niet zo leuk.

Volg Ivan Wolffers ook op Twitter
Het vorige Gezonde Weetje van de Dag: 
Liefje, waar denk je aan?

Het nieuwe boek van Ivan Wolffers is: Het gezonde lifestyleboek


Laatste publicatie van IvanWolffers

  • Broer van God

    Oktober 2017


Geef een reactie

Laatste reacties (7)