Laatste update 11:12
8.271
119

Historicus

Han van der Horst (1949) is historicus. Hij schreef onder meer The Low Sky: understanding the Dutch', Nederland: de vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu, Een bijzonder land, het grote verhaal van de Vaderlandse geschiedenis, Onze Premiers en Schep Vreugde in het Leven, Levenslessen uit de grote depressie. Op elke laatste zondag van de maand is hij om elf uur in de ochtend te horen als boekbespreker in het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.

‘Wilders capituleert voor Noord-Afrikaanse genen Snoetje en Pluisje’

De verdediger van Nederland is zijn scherpte kwijt. We kunnen de strijd voor de veiligheid van de natiestaten in ons werelddeel niet meer aan hem overlaten. Het is mis. Voorgoed mis.

Vrijdagavond werd het duidelijk: Geert Wilders  is een groot deel van zijn ooit vlijmscherpe waarnemingsvermogen kwijt. We kunnen de strijd voor de veiligheid van de natiestaten in ons werelddeel niet meer aan hem overlaten. Het is mis. Voorgoed mis.

Dat maakte de leider van de PVV ongewild duidelijk door zijn optreden in de door katten gedomineerde talkshow van Eva Jinek. Hij stapte  met open ogen in de valkuil die het doortrapte boegbeeld van de linkse NPO voor hem had gegraven. Met purrende vraagjes bracht ze Wilders tot de bekentenis dat weinig hem zo lief is als zijn twee katten. Ze hebben zelfs een eigen twitteraccount.

Iedereen met een beetje inzicht in politiek, geschiedenis en genetica zat geschokt te kijken.

Inheems in Nederland is – of liever gezegd: was – de Europese wilde kat, een fel en individualistisch roofdier dat zich door niemand laat temmen. Wie een nestje in eigen huis grootbrengt, krijgt geen aanhankelijke huisdieren maar krabbende en bijtende wilde beesten die alleen maar vrijheid willen en iedereen aanvallen die ze probeert te beroeren.

Zo is de Europese kat.

Die geeft geen kopjes.

Die is strijdbaar.

Hoe zit het dan met de zogenaamde troeteldieren van Geert Wilders? In haar standaardwerk Cats, History biology and behavior legt Muriel Beadle de onweerlegbare feiten op tafel. De huiskatten van tegenwoordig ontlenen het belangrijkste gedeelte van hun genenmateriaal aan Noord-Afrikaanse voorouders. Het zijn afstammelingen van Felis Lybica, de Nubische wilde kat, die Europa heeft gekoloniseerd. Deze emigranten aarzelden niet om seks te hebben met de inheemse soortgenoten maar in plaats van dat die hun zuivere Europese karaktertrekken op hun kroost overdroegen, werden ze aaibaar.

Die aaibaarheid zit van nature in het karakter van Felis Lybica. Daardoor konden zij binnendringen bij de Egyptenaren die veel last hadden van muizen rond hun graanvoorraden. Door de indruk te wekken dat ze zoveel knaagdieren vingen – in de praktijk valt dat reuze tegen – werden zij eerst geduld en daarna door de mensen bijgevoerd en vertroeteld. Katten wisten zich zelfs een goddelijke status aan te meten. De Egyptenaren kregen een steeds grotere verering voor de godin Bastet met haar kattenkop en als zij overleden, werden Nubische huiskatten gemummificeerd en plechtig ter aarde besteld.

Zo likten deze katten zich in bij de Egyptenaren. Aanvankelijk wilde dit volk ze voor zichzelf houden maar dat lukte op den duur niet. De Egyptische katten begonnen een grootscheepse immigratie naar Europa en Azië. Liepen ze zelf? Nee, ze lieten zich meenemen door mensen die ze daartoe met kopjes en blikken en langs de benen schuiven hadden verleid. Schijnliefde tonen, de bak leegvreten en voor de vorm nu en dan eens een muis vangen, waarmee je dan in het zicht van de mensen uitgebreid speelt. Dat was de tactiek van Felix Lybica, de Nubische kat uit Noord-Afrika die de Middellandse Zee is overgestoken en nu hier de dienst uit maakt.

Er zit ongetwijfeld genenmateriaal van de ontembare Europese kat in de hedendaagse dieren maar dat is voorgoed onschadelijk gemaakt.

Dat coryfeeën van de linkse oikofobe Nederland hatende NPO zich door katten in de luren laten leggen, is vanzelfsprekend.

Van Wilders mag je iets anders verwachten.

Of liever gezegd: mocht je iets anders verwachten.

Ik kan me goed voorstellen, dat juist veel zuivere Nederlanders dit land nu voorgoed willen verlaten. Het heeft allemaal geen zin meer als zelfs Wilders capituleert voor Noord-Afrikaanse genen.

Foto: CC Rainer Stropek


Laatste publicatie van Han van der Horst

  • Zwarte Jaren

    Nederland in de Tweede Wereldoorlog

    2020


Geef een reactie

Laatste reacties (119)