18.037
174

Geboren 1969, Rotterdam. Vertaler. Woonachtig in het zuiden van Italië.

Wilders heeft gelijk, we moeten de-islamiseren

We zien de islam achter elke boom en alsof dat nog niet genoeg is, zien we ook nog eens bizarre samenzweringstheorieën vol islam

hemaIk zal het maar eens ronduit zeggen: Wilders heeft gelijk. We moeten de-islamiseren. De Nederlander is zodanig geobsedeerd dat hij overal de islam ziet en als we daar niets aan doen, gaan we er inderdaad met zijn allen aan onderdoor.

We zien de islam achter de naam feeststol, we zien de islam achter een foldertje met paasspullen waar vrolijk voorjaar op staat, we zien de islam achter de verminderde populariteit van het topless zonnen en we zien de islam achter een kersttoespraak van de koning in een kamer zonder kerstboom. We zien de islam achter elke boom en alsof dat nog niet genoeg is, zien we ook nog eens bizarre samenzweringstheorieën vol islam. Niet alleen links en de islam, maar ook bijvoorbeeld de katholieke kerk en de islam. Ja, daar stond ik ook van te kijken.

En elke dag wordt deze obsessie gevoed door de media – u weet wel, die linkse, politiek correcte media waar Wierd Duk zo roerend over kan spreken, en die hem daarom een pagina geven om zijn favoriete haatpredikant onweersproken aan het woord te laten.

Van de moslims van Turkse en Marokkaanse komaf in Nederland moet 45 procent als ‘fundamentalistisch’ worden beschouwd.

Duk vraagt niet door: definieer ‘fundamentalistisch’, hoe komt u aan deze cijfers, nee – hij gooit olie op het vuur door met de eveneens niet onderbouwde stelling te komen dat veel radicaliserende moslimjongeren in die milieus opgroeien. Zo kweek je islamofobie. Letterlijk: een ziekelijke, onredelijke angst voor de islam. En het AD drukt het af, al is er van directe aanleiding en nieuwswaarde geen sprake. Moslims hebben inmiddels elke dag nieuwswaarde. Net als het weerbericht en de financiële markten.

Ondanks dat alles ziet Wierd Duk een deken van politieke correctheid die van alles moet verhullen wat over de islam gaat. De onderliggende boodschap is dat er nog veel meer aan de hand is dan de media ons vertellen – een onmogelijkheid gezien de stortvloed aan nieuws, hoaxes en bangmakerij, maar toch zegt Wierd het. En, vind hij, van die politieke correctheid moeten we écht af.

Ik ben het met hem oneens. We moeten juist de-islamiseren. No more Islam! De mensen zijn totaal islamgeobsedeerd, murw gebeukt door een vijftien jaar (!) durende barrage aan islamgerelateerde boeken, nieuwsberichten, artikelen, programma’s. En in al die tijd is er van al die bangmakerij niets terecht gebleken. Nederland is nog steeds Nederland – er is geen sharia, er zijn geen aanslagen, er wordt gewoon kerstmis gevierd, je kunt op elke straathoek varkensvlees kopen, in katholieke kerken wordt niet naar Mekka gebogen en die verschrikkelijke linksislamitische partijen zijn nog steeds zo wit als wat.

Minder, minder! Alsjeblieft.

Dit artikel verscheen eerder op de website van Rob van Kan

Geef een reactie

Laatste reacties (174)