1.904
106

Voormalig GroenLinks-statenlid ZH

Alfred Blokhuizen (Leiden, 1955) was van 2007 tot april 2015 voor GroenLinks lid van de Provinciale Staten in Zuid Holland.

Hij volgde ITO onderwijs metaalbewerking (1968-1972) en was korte tijd fabrieksarbeider. Daarna werd hij o.a. ondernemer in de omroepwereld van Vlaanderen. Daar was hij radiopresentator en mede-eigenaar van een regionale omroep in Gent. Sinds 1992 houdt hij zich bezig met de politiek. Van 1994 tot 2008 was hij fractievertegenwoordiger/gemeenteraadslid/fractievoorzitter/commissievoorzitter in de gemeente Spijkenisse.

Wraakt Wilders de rechters?

Een tijd geleden diskwalificeerde hij de rechterlijke macht, nu beschuldigt hij de rechtbank ervan dat ze een politiek proces zijn begonnen

Binnenkort staat Geert Wilders terecht voor zijn vermeende aanzetten tot discriminatie en haat. Het proces begint op 20 januari.

Al een tijd geleden diskwalificeerde hij de rechterlijke macht, met heel grote woorden, en nu beschuldigt hij de rechtbank ervan dat ze een politiek proces zijn begonnen. Dat is wonderlijk, zo niet hypocriet, om dat te horen van een man die rechtstreekse invloed wil vanuit de politiek op de rechtspraak. Hij roept bij voortduring dat de rechters te slap zijn en dat er minimum straffen moeten komen, omdat die “softe rechters” veel te laag straffen. Dat doet Wilders zonder ook maar enige kennis te hebben van strafdossiers en de omstandigheden. Vanuit zijn eigen denkraam is een politiek proces dus de normaalste gang van zaken, hij pleit er tenslotte min of meer steeds zelf voor.

Nu hij heeft geroepen dat het om een politiek proces gaat moet hij er ook naar handelen. Of hij wraakt de rechters, en dan ook allemaal, of hij erkent de onafhankelijkheid van de rechtbank. Als hij de rechters niet wraakt blijft er weinig van zijn “politiek proces” verhaal over omdat hij dan overtuigd is van een eerlijk proces. Achteraf dan de rechters partijdig verklaren, als het vonnis negatief is, is dan flauwekul en natrappen. Als hij ze wel systematisch wraakt dan laat hij ook zien dat hij geen enkel vertrouwen heeft in de rechtstaat, waarvoor hij als parlementariër medeverantwoordelijk is. Dat heeft wel gevolgen van hoe zijn achterban tegen de samenleving kan gaan aankijken. Het lijkt me dat geen enkele verantwoordelijke politicus dat op z’n geweten wil hebben. De gevolgen van het in diskrediet brengen van de rechterlijke macht zijn veel te groot!

Ik ben benieuwd of journalisten daar nu eens op doorvragen, ook de journalisten van Elsevier en Telegraaf. Wraken van de rechters: Doet ie het of doet ie het niet!

Geef een reactie

Laatste reacties (106)