De indringende 2Doc Nothing is forgiven vertelt het verhaal van activiste en journaliste Zineb El Rhazoui. Na het uitbreken van de Arabische Lente ontvluchtte zij haar thuisland Marokko. In Parijs startte ze een nieuw professioneel leven op de redactie van Charlie Hebdo waar zij voor het eerst in haar carrière in volledige vrijheid kan werken, zonder censuur en omringd door vrije geesten.

Maar dan slaat het noodlot toe. Op 7 januari 2015 dringen terroristen binnen op de redactie en richten een bloedbad aan. El Rhazoui is op dat moment zelf op vakantie, maar verliest vele vrienden en collega’s. Na de aanslag neemt haar leven een radicale wending, van gecensureerde journaliste in Marokko tot de meest beschermde vrouw van Frankrijk. Nothing is forgiven is een portret van de vrouw achter het wereldnieuws. Haar incasseringsvermogen stelt haar in staat haar leven in eigen handen te nemen. Ook spreekt ze zich openlijk uit tegen de radicale islam.

Nothing is forgiven is een project van de Belgische filmmakers Guillaume Vandenberghe en Vincent Coen. Zij ontmoetten El Rhazoui voor het eerst in 2011 en volgden haar vijf jaar lang.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)