De affaire rondom de integriteit van VVD voorzitter Henry Keizer wil maar niet gaan liggen. EenVandaag zond woensdagavond een item uit over het integriteitsschandaal. De integriteitscomissie van de VVD staat voor een onmogelijke taak. Zij staan voor de taak de VVD’er te onderzoeken, terwijl onderzoeksjournalisten van Follow The Money wederom nieuwe onthullingen doen.

Eric Smit van Follow The Money zegt dat de overname van uitvaartonderneming De Facultatieve door Keizer ‘stinkt aan alle kanten’. Maar ondertussen ontstaan ook steeds meer vragen over het verleden van de voorzitter van de VVD. Niemand weet namelijk wat er daar precies plaatsvond.

Smit vindt dit een bijzonder kwalijke situatie. Zo is Keizer de rechterhand van Mark Rutte, heeft hij toegang tot staatsgeheimen en doet hij mee met de formatie van een nieuw kabinet. Echter, zijn CV is nergens te vinden. ‘Zijn CV is niet alleen een grote blinde vlek voor de VVD, maar ook voor de rest van Nederland’ aldus Smit.

Er loopt inmiddels een onderzoek naar de voorzitter van de VVD bij de integriteitscommissie van zijn partij. Keizer heeft zijn taken in de tussentijd neergelegd, maar is nog niet opgestapt als voorzitter.

EenVandaag vraagt zich af hoe lang de positie van Keizer nog houdbaar is en of het schandaal niet schadelijk is voor Mark Rutte en de VVD. Rutte reageerde als volgt: ‘Integriteit betekent ook dat je mensen nooit laat vallen zolang je niet weet wat er gebeurd is.’

EenVandaag sprak met meerdere VVD’ers in Den Haag, die allen niet wilden reageren voor de camera. De zaak zou erg gevoelig liggen en velen van hen noemen de affaire erg schadelijk voor de partij.

De affaire Keizer komt na een reeks van integriteitsschandalen binnen de VVD. Uit onderzoek van de Vrije Universiteit in Amsterdam blijkt dat de VVD al twee jaar lang het hoogste scoort van alle partijen als het gaat om integriteitsschendingen.

EenVandaag: Affaire Keizer groeiend probleem voor VVD 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (16)