Bij WNL vond zondag het eerste debat in aanloop naar Provinciale Statenverkiezingen van maart plaats. De deelnemende lijsttrekkers voor de Eerste Kamer waren Annemarie Jorritsma (VVD), Ben Knapen (CDA), Henk Otten (Forum voor Democratie), Annelien Bredenoord (D66), Paul Rosenmöller (GroenLinks) en Mei Li Vos (PvdA).

De onderwerpen waarover de lijsttrekkers met elkaar debatteerden waren: ‘Nexit is een ramp, Europa een zegen’, ‘Wie hulpverleners mishandelt moet altijd gevangenisstraf krijgen’, ‘Beter 4 miljard voor onderwijs, dan winstbelasting verlagen’, ‘Kabinetsbeleid is funest voor koopkracht Nederlanders’.

Al direct bij het eerste onderwerp, een Nexit, botsten de lijsttrekkers van de andere partijen met die van het Forum voor Democratie. Otten was het als enige oneens met de door Bredenoord ingebrachte stelling. ‘Dit is wat er gebeurt als populisten aan de macht komen,’ zei de lijsttrekker voor D66, daarmee wijzend op de partij van Otten en de onnoemelijke chaos die de Brexit is. Otten probeerde die chaos te bagatelliseren door het slechts ‘wat onzeker’ te noemen. Ook Rosenmöller verweerde zich scherp tegen FvD’s pogingen een Nexit op gang te brengen: ‘U stort de Nederlandse burger in chaos. U creëert chaos en loopt weg voor de consequenties van de stap die u wil zetten,’ aldus de GroenLinkser tegen Otten.

Bekijk hierboven het volledige debat. De PVV deed niet mee. Volgens Geert Wilders waren ze niet uitgenodigd en bestaat omroep WNL uit ‘PVV-haters’. WNL heeft laten weten dat de PVV gewoon niet op e-mails reageert. Ook lijsttrekkers van bijvoorbeeld de SP, DENK en de Partij voor de Dieren ontbraken in dit eerste debat. Onduidelijk is waarom.
Op 20 maart vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten plaats.

Geef een reactie

Laatste reacties (91)