Kee & Van Jole, respectievelijk parlementair journalist bij Pauw en eindredacteur van Joop, schuiven weer aan bij Willemijn Veenhoven van De Nieuws BV. Eerst komt het referendum in Rotterdam te sprake. Van Jole stelt dat het vereiste opkomstpercentage (30 procent) niet gehaald gaat worden maar dat Leefbaar een overweldigende Nee-uitslag ook niet zo maar naast zich neer kan leggen. Het is immers het volk dat heeft gesproken.

Dan komt de nieuwe aanwinst van VNL aan de orde. De Rotterdamse politica Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam staat op de vierde plaats. Van Jole zegt dat ze een pittige debater is die qua presence aan Rita Verdonk doet denken. Kee geeft VNL weinig kans.

Daarna geeft Kee een inkijk in het drama dat zich ontvouwt rond de lijsttrekkersverkiezing van de PvdA. Asscher zou er geen tv-debat van willen maken, tot grote woede van partijvoorzitter Hans Spekman. Van Jole werpt tegen dat waarschijnlijk niemand er naar zou kijken, afgaande op de kijkcijfers die de strijd op internet haalt. Een speech van Jesse Klaver trok zeven keer zoveel publiek.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)