Thierry Baudet (FvD) mocht aanschuiven bij Pauw en Jinek om zijn zegje te doen, ondanks dat hij niet zo hoog in de peilingen staat maar zijn interne onderzoeken en chique uitstraling zouden genoeg zijn. In de uitzending wordt Baudet flink aangepakt door parlementair verslaggever Frits Wester die tegenover hem zit. Zijn eerdere opmerking die hij deed over het ‘homeopathisch verdunnen’ van de Nederlandse cultuur zat hem niet helemaal lekker.

Baudet deed eerder de uitspraak eerder waarbij hij leek te insinueren dat het vermengen van culturen door ‘volkeren’ en het  aangaan van ‘gemengde relaties’ tussen witte en niet-witte Nederlanders verkeerd was. Wester sprak hem aan op de racistische connotatie, die de FvD-leider ontkende, en vroeg om rectificatie. Het publiek was het met de journalist eens. Baudet gaf schoorvoetend toe dat hij wellicht andere woorden had kunnen gebruiken.

Bekijk de hele uitzending hierboven. Met ook Rotterdamse PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb over de PvdA en de mogelijke komst van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Cavusoglu.

Geef een reactie

Laatste reacties (192)