Ruim twintig jaar lang filmde regisseur Gert-Jan de Vries het leven van zijn gezin. Als dochter Puck na een normale bevalling wordt geboren, ontstaat bij iedereen een unheimisch gevoel. Puck lijkt de eerste negen maanden een gezonde baby, maar dan komt de diagnose van de kinderarts: Puck is zowel geestelijk als lichamelijk gehandicapt en zal nooit kunnen praten.

Hoewel Gert-Jan en zijn vrouw Diana elkaar hebben ontmoet op het werk in de gehandicaptenzorg, bood hen dat geen handleiding voor het verzorgen van een meervoudig complex gehandicapt kind. Ze komen in een draaikolk van onzekerheden terecht. Diana kan goed met de nieuwe situatie omgaan, Gert-Jan heeft daar meer moeite mee. Het duurt jaren voordat hij de situatie kan accepteren. De eerste 11 jaar proberen ze het alleen te doen, maar daarna realiseren ze zich dat het wel heel zwaar is zonder hulp van buitenaf.

In de 2Doc ‘De wereld van Puck’ is de gezinssituatie te zien van de afgelopen twintig jaar. Omdat Puck zelf niet kan praten, interviewen de andere gezinsleden elkaar over de worstelingen en soms ook spanningen die de situatie van Puck met zich meebrengt. Het resultaat is een intieme documentaire die de rauwe werkelijkheid weergeeft van de impact van een zwaar gehandicapt kind op een gezin.

Geef een reactie

Laatste reactie