43

Giel Beelen treitert Tim Knol met mislukte grap studio uit


Giel Beelen, de voormalige shockjock die zijn midlifecrisis tegenwoordig bij Radio Veronica uitzit, heeft wederom een artiest tegen zich in het harnas gejaagd. Zanger Tim Knol werd tijdens een optreden onaangekondigd geconfronteerd met een stripper. Daarop kapte Knol zijn optreden af en verliet boos de studio.

De actie van Beelen was een directe reactie op het eerdere incident bij Radio 538 waar dj Frank Dane zangeres Maan op een streaker trakteerde. Dat incident, en Maan die in tranen uitbarstte, zorgde voor landelijke woede over de “grap”. Een van de grootste critici op sociale media was Tim Knol, die opriep tot een artiestenboycot van 538.

Dat schoot Giel Beelen in het verkeerde keelgat. Volgens hem was er niets mis met de actie van 538, omdat dj Dane en Maan ‘vaker grappen met elkaar uithalen’. Ook vond Beelen dat Knol ‘blij mag zijn dat je nu hier staat’, omdat hij ook ‘onderdeel van het circus is:

Ik was echt boos op je en heb ook getwijfeld of ik je hier moest uitnodigen. Jij reageerde zo heftig en ik dacht: shut the fuck up, Tim, je weet helemaal niet waar het over gaat,’ aldus Beelen.

Toen Knol daarna een nummer van Neil Young inzette, liet Beelen een vrouwelijke stripper de studio binnen. Knol kapte zijn optreden af en verliet de studio. ‘Ik heb hier geen zin in, ik voel me te oud voor dit soort ongein,’ aldus Knol tegen Beelen. ‘Ik vind het geen stijl en ga me niet door jou een beetje voor lul laten zetten.’

Radio Veronica laat in een reactie weten dat de ‘grap’ nu eenmaal hoort bij Beelens ‘spraakmakende stijl’. Ook zeggen ze dat Beelen en Knol uiteindelijk op goede voet uit elkaar gegaan zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (43)