Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

AfD-kopstuk: 'Hitler en de nazi's slechts vogelpoepje in Duitse geschiedenis'

  •  
02-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
197 keer bekeken
  •  
Gauland2014
Alexander Gauland, oprichter en leidend figuur binnen het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD), heeft Aldof Hitler en de nationaal-socialisten omschreven als niets meer dan een ‘ vogelstrontje ‘ in ‘1000 jaar succesvolle Duitse geschiedenis’. Dat meldt de omroep Deutsche Welle.
Gauland zou zijn uitspraken hebben gedaan op een bijeenkomst van de jongerenorganisatie van AfD, Jungen Alternative (JA), in Seebach in Thüringen. CDU-politica Annegret Kramp-Karrenbauer reageerde verontwaardigd op de uitspraken van Gauland. In een tweet schrijft ze:
50 miljoen oorlogsslachtoffers, de Holocaust en de Totale Oorlog voor Gauland slechts een ‘vogelstrontje’. Zo ziet de partij eruit achter het burgerlijke masker.
De uitspraken doen denken aan de herhaalde beweringen van Front National-oprichter Jean-Marie Le Pen, dat de Holocaust slechts een detail in de geschiedenis zou zijn. Le Pen werd – onder meer – veroordeeld voor Holocaust-ontkenning en zou uiteindelijk uit de partij gezet worden vanwege zijn weigering de extreme uitspraak terug te nemen.
Cc-foto: Metropolico.org via Wikicommons
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.