34

Agent sloeg te hard in op vrouw in Rotterdams uitgaansgebied

De Rotterdamse politieagent die begin juni een vrouw vol in het gezicht stompte, heeft gepast, maar niet proportioneel gehandeld. Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb geantwoord op vragen van DENK-raadslid Stephan van Baarle.

Vorige maand verschenen er videobeelden online waarop te zien was hoe de vrouw door de agent werd neergeslagen. De vrouw had zich eerder die avond met haar vriend ernstig misdragen in een uitgaansgelegenheid. Toen de agenten bezig waren met de aanhouding van de man, besprong de vrouw een van de agenten terwijl zij hen uitschold. De vrouw kreeg daarop eerst een duw en viel op de grond. Nadat zij opnieuw een van de agenten belaagde, stompte hij haar tweemaal vol in het gezicht.

Van Baarle wilde van het gemeentebestuur weten of het geweld proportioneel was en of er sprake zou zijn van vervolging. Aboutaleb liet daarop weten dat de agent in deze situatie wel fysiek geweld had mogen gebruiken, maar dat de manier waarop dit gebeurt is buitenproportioneel was. RTV Rijnmond meldt dat de politie een gesprek met de agent aangaat.

In de vorige Joop Café-podcast spraken Francisco van Jole en Pascal Vanenburg over politiegeweld in Nederland en de plannen van de Tweede Kamer om dat minder streng aan te pakken. Beluister de podcast hier terug.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)