Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Alle bewoners Deense verzorgingshuizen al ingeënt

  •  
09-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
denemarkenvaccinatie

© Jytte Margrethe Frederiksen is vaccinated by Doctor Tomas Johanson in Ishoej, Denmark, Sunday, Dec. 27, 2020. Danish Prime Minister Mette Frederiksen watched the vaccination via videolink fro

Alle bewoners verzorgingshuizen Denemarken die dat wilden, hebben inmiddels hun eerste coronavaccinatie gekregen. De inentingscampagne begon op 27 december. In totaal is nu net iets meer dan 1 procent van de Denen ingeënt. Daarmee is Denemarken binnen de Europese Unie verreweg het snelst.
De Deense corona-aanpak is in vergelijking met de meeste andere EU-lidstaten sowieso relatief succesvol. Er zijn tot nu toe ruim 1500 mensen aan covid-19 overleden op een bevolking van 5,8 miljoen. Ter vergelijking: in Nederland, waar drie keer zoveel mensen wonen, bedraagt het officiële sterftecijfer ruim 12.000.
Nederland besloot af te zien van het vaccineren van bewoners van verzorgingstehuizen, omdat dat te ingewikkeld zou zijn met het Pfizer-vaccin. In plaats daarvan koos minister Hugo de Jonge ervoor om het vaccin eerst te geven aan medewerkers van verpleeghuizen. Begin dit jaar besloot hij om ook de ziekenhuismedewerkers in te enten.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.