4

Amsterdams optreden aangeklaagde R. Kelly geschrapt

Het omstreden optreden in Amsterdam van de wegens seksueel misbruik aangeklaagde Amerikaanse artiest R. Kelly is afgelast. Dat meldt organisator J. Noah Entertainment. Reeds gekochte tickets worden vergoed.

“Als organisatie wilden wij ons al in een vroeger stadium terugtrekken. Echter, door contractuele overeenkomsten en eventuele financiële gevolgen was dat in een eerder stadium niet mogelijk. Na de juridische ontwikkelingen die onlangs hebben plaatsgevonden omtrent R. Kelly is dit nu wel mogelijk, zijn paspoort is ingenomen en hierdoor kan hij zijn tour niet laten plaatsvinden. Dit geeft ons de mogelijkheid om het contract met R. Kelly te ontbinden.”

Concertzaal The Box, waar het optreden op 20 april zou plaatsvinden, liet al eerder weten niet op de artiest te zitten wachten. R. Kelly werd vorige maand officieel aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik. In vier gevallen zouden Kelly’s slachtoffers tussen de dertien en zestien jaar oud zijn geweest. In de recent verschenen documentaire Surviving R. Kelly komen slachtoffers aan het woord over de misdrijven waar al langer verhalen over rondgingen.

cc-foto: Alan Levine

Geef een reactie

Laatste reacties (4)